Nye generationer i Glostrup skal være røgfrie
Af Lars Høimark Gadager 41 Næstformand for Kræftens Bekæmpelse, Glostrup På trods af mange års indsatser er der stadigvæk alt for mange unge, som ryger og drikker for meget. Lige nu er Folketinget i gang med at vedtage kræftplan 4, hvor der for alvor kan gøres noget for at forebygge rygestart hos unge og forebygge […]

Af
Lars Høimark
Gadager 41
Næstformand for Kræftens Bekæmpelse, Glostrup

På trods af mange års indsatser er der stadigvæk alt for mange unge, som ryger og drikker for meget.
Lige nu er Folketinget i gang med at vedtage kræftplan 4, hvor der for alvor kan gøres noget for at forebygge rygestart hos unge og forebygge for meget alkohol.
Vi har et særligt ansvar for at sikre børn og unges sundhed i Glostrup. Det skal være sværere for børn og unge at begynde at ryge, og det skal gøres nemmere at holde op med at ryge og feste uden alkohol.
Glostrup kommune er med inspiration fra Kræftens Bekæmpelse i gang med et forløb og særlig opmærksomhed for unge i skolerne i forhold til rygning.
Henover de kommende måneder vil Kræftens bekæmpelse i Glostrup i samarbejde med flere områder i kommunen og på Vestegnen lave aktiviteter og tiltag for at minimere unges forbrug af alkohol.
Det hjælper ikke alene med løftede pegefingre og kedelig snak. Nogle af aktiviteterne går ud på at lave fester på ”skæve” tidspunkter af døgnet (morgen, eftermiddage m.m.) med høj musik, underholdning og uden alkohol.
Kræftens bekæmpelse i Glostrup har glædeligt rekrutteret et stort hold af friske unge mennesker til at indgå i arbejdet sammen med institutioner, foreninger i kommunen og måske et par virksomheder.
Kampagnen er døbt til ”Fuld af liv” og sigter selvfølgelig mod mindre røg og alkohol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top