Supercykelstien kommer til Brøndby
HZ6A0693.jpg
På søndag kan man komme gratis til fodbold. Hvis man cykler. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. På søndag indvies den nye Supercykelsti, Ishøjruten, i Brøndby. Det betyder blandt andet gratis billetter til stadion, hvis man cykler

På søndag fejrer Brøndby Region Hovedstadens tredje Supercykelsti, Ishøjruten.
En cykelsti, der løber gennem Ishøj, Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre og København, og hvor fejringen altså søndag når til Brøndby.
Supercykelstien skal gøre det lettere og mere trygt at pendle på to hjul frem for fire, også på strækninger over fem kilometer.

Et alternativ
Ishøjruten, der løber igennem Brøndby, har blandt andet fået ny belægning, fodhvilere, og forbedringer i udvalgte kryds for at skabe øget sikkerhed mellem cyklister og buspassagerer.
Derudover har ruten fået tydelig skiltning og afmærkning langs hele strækningen og er dermed et alternativ til andre former for transport.
Det glæder Brøndbys borgmester Kent Max Magelund (S):
– Det er vigtigt, at det er så attraktivt som muligt at tage cyklen, når man en travl tirsdag morgen skal vælge mellem den eller bilen. Det kan Ishøjruten hjælpe med til, da vi her har en rute, der løber på tværs af kommunegrænser, hvor det er let af orientere sig og hvor man oplever samme standard på hele ruten. Jeg håber, at borgerne vil bruge den nye Supercykelsti – og ikke mindst på søndag, hvor cyklen giver adgang til kampen.

Cykling giver billet
Supercykelstien blev indviet første gang den 28. august i Ishøj, og siden har der været en event i hver af de fem kommuner.
På søndag er det så blevet Brøndbys tur til at fejre:
– Vi er med til at fejre den nye Supercykelsti på Vestegnen, både fordi vi støtter det gode initiativ, men også for at minde vores fans om, at man sagtens kan cykle til vores hjemmekampe. Vi glæder os til at se, hvor mange cykelfriske fans, der finder vej til Brøndby Stadion på søndag, fortæller Jesper Jørgensen, administrerende direktør Brøndby IF.
Derudover kan man følges med Kent Max Magelund fra Brøndbyøster St. kl. 15.00:
– Jeg står klar med min cykel og håber på, at flere vil følges med mig til stadion. Lad os cykle i samlet flok og få os en god snak på vejen, siger Kent Max Magelund.

Ishøjruten:
• 14 km Supercykelsti gennem Ishøj, Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre og København
• Optimering af grøn-tid for cyklister i syv kryds
• To nye busperroner for nemmere passage
• Et nyt nedtællingssignal
• Ny asfalt på dele af strækningen
• Forbedringer ved udvalgte busstoppesteder
• Forbedret adskillelse af cykler og biler udvalgte steder på ruten
• Skiltning på hele strækningen
• Vejvisning i asfalt
• Tre servicestationer med pumper
• Et cykelbarometer
Den 25. september fra kl. 14.00 fejres indvielsen i Brøndby, hvor alle, der cykler til stadion, får gratis adgang til kampen mellem Brøndby IF og OB. Klokken 16 starter kampen, men man kan allerede komme kl. 14.00 og stille sin cykel ved Syd- eller Nordsiden og få sin billet til kampen.

1 kommentar om “Supercykelstien kommer til Brøndby”

  1. Poul Jensen siger:

    Fejring af den nye supercykelsti i Brøndby, hvor er det dog totalt ideforladt.

    Mens nabokommunerne lavede arrangementer på den cykelsti vi skulle fejre, så vælger Brøndbys Borgmester at fejre den ved at mødes på Brøndbyøster st. og samlet cykle til Brøndby Stadion for at se fodboldskamp…

    Cykelstien går gennem Brøndby Strand, og så laver Borgmesteren et arrangement i Brøndbyøster, og så fodbold som ikke har en ski. med Supercykelstien at gøre.

    Desværre viser det igen hvor lidt vores kommunalpolitiker interesserer sig for Brøndby Strand. ØV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top