Undervisningen er sat i bevægelse
IMG_2748.jpg
Lærerne i Brøndby har netop været på kursus i et nyt koncept, der skal bruges på alle skoler i Brøndby. Konceptet skal øge bevægelsen i undervisningen. Foto: Kamilla Ahrensbach
BRØNDBY. Leg på streg-konceptet rulles nu ud over skolerne i Brøndby. Lærerne har netop været på kursus i konceptet

Brøndby Kommunes skolebørn fra 0. til 6. klasse kan se frem til en hverdag med mere leg og bevægelse i undervisningen. Kommunen tilbyder nemlig Leg på streg til alle kommunens skoler.
Leg på streg er et redskab, der kan hjælpe lærere og pædagoger med at opfylde skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse. Gennem aktiviteter kobler Leg på streg læring og bevægelse på farverige tal- og bogstavsbaner, som males i skolegården ved hjælp af plasticskabeloner og spraymaling.

Læring og sundhed
– Vi er glade for at kunne tilbyde Leg på streg til alle vores skoler. Vi arbejder målrettet på at opfylde skolereformens krav om bevægelse, og med Leg på streg får skolerne et godt og gennemprøvet værktøj. Desuden ved vi også fra forskningen, at bevægelse styrker både indlæring, trivsel og sundhed, siger Kamilla Ahrensbach, idrætskonsulent i Brøndby Kommune.
Sammenhængen mellem bevægelse og sundhed er også grunden til, at Kræftens Bekæmpelse har udviklet Leg på streg. Fysisk aktivitet kan nemlig være med til at forebygge livsstilssygdomme som for eksempel kræft.
Kræftens Bekæmpelses arbejde tager således afsæt i forskningen, som viser, at en tidlig indsats i barnets liv øger chancerne for gode og sunde vaner senere livet.

Tabelsalat
Fra nu af kan man derfor se børn i skolegårdene i Brøndby, der hopper sig igennem regnestykker, henter bogstaver, mens de hinker, eller leger tagfat samtidig med, de staver sig igennem navneord.
Med Leg på streg kan børnene for eksempel træne den lille tabel i ”Tabelsalat”, øve staveord i ”Diktator” og lære tyske verber i ”Zahlen und farben”, mens de bevæger sig og har det sjovt.
Leg på streg er udviklet til at indgå som en del af fagundervisningen og lever op til de fastsatte læringsmål. Konceptet er et supplement til den stillesiddende undervisning og giver mulighed for andre læringsformer og en varieret skoledag.

Leg på streg blev udviklet i 2013 til dansk og matematik i indskolingen. Konceptet er efterfølgende blevet videreudviklet til flere fag i indskolingen samt til dansk, matematik, engelsk, natur/teknologi og tysk på mellemtrinnet.
Leg på streg er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og støttet af Nordea-fonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top