Budgetpartier på glat is
Af Carina Kristensen Berth (DF), kommunalbestyrelsesmedlem & medlem af social- og sundhedsudvalget Borgmester Henrik Rasmussen påstår i ramme alvor den 5. oktober, at der ikke bliver taget noget fra de ældre i budgetforliget for 2017! Det er jo ganske enkelt usandt! Hvis man ikke vil tage mine ord for gode varer, så vil jeg tillade […]

Af
Carina Kristensen Berth (DF), kommunalbestyrelsesmedlem & medlem af social- og sundhedsudvalget

Borgmester Henrik Rasmussen påstår i ramme alvor den 5. oktober, at der ikke bliver taget noget fra de ældre i budgetforliget for 2017! Det er jo ganske enkelt usandt!
Hvis man ikke vil tage mine ord for gode varer, så vil jeg tillade mig at citere høringssvaret på budgetforliget fra Ældrerådet i Vallensbæk:
”Ældrerådet er ganske forundret over at se, at Kommunen afskaffer de svagestes ældres ”egen tid”, som blev indført for flere år siden. Ældrerådet havde hele tiden forstået, at denne opsparing af den ½ time pr. uge ville man ikke røre ved. Nu ser vi, at man til gengæld vil erstatte denne reducering ved på forhånd at tage af værdighedsmilliarden, som regeringen har bevilget kommunerne også for 2017, for at forbedre de svagestes vilkår i 2017…. Ældrerådet kan ikke acceptere denne fremgangsmåde, hvilket er en forringelse af de svageste ældres vilkår”.
Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv.
Venstres Niels Jørgensen stiller spørgsmålet, hvor vi ellers kunne finde penge i budgettet. Jeg må forstå det sådan, at Venstre ikke selv er i stand til at finde 1.000.000 kroner i Vallensbæks budget. Det er mærkeligt, når Venstre hvert år slår til lyd for skattelettelser. Skattelettelser skal jo finansieres og kræver altså nedskæringer, men Venstre har åbenbart ikke selv kunnet finde de penge, der gjorde, at de ældre kunne have sluppet for nedskæringer, så har jeg svært ved at se, hvor Venstre så vil finde penge til skattelettelser.
Vi kan godt finde pengene i Dansk Folkeparti: Vi ville have afskaffet den digitale kunsthal, reduceret kommunikationsmedarbejderne i kommunen med en halv stilling, reduceret vederlaget for formændene for de stående udvalg, og så ville vi have indlagt en besparelse på Vallensbæk Ridecenter på 110.000 kr.
Budgetforliget er desværre udtryk for politik, når politik er værst: Der afsættes på Christiansborg penge til at forbedre forholdene for de ældre – både Venstre og Konservative er tilhænger heraf – og så beslutter et flertal i kommunalbestyrelsen med Konservative og Venstre i spidsen (!) – at bruge dem på noget helt andet. Man kan desværre godt forstå at politikerleden stiger.
Vi skal simpelthen opføre os ordentligt over for vores ældre – og det er budgetforliget ikke udtryk for.

Svar:
Der bliver ikke taget noget fra de ældre

Af
Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk

Når penge bliver tilført bloktilskuddet, er de ikke øremærket nogen specifikke formål.
Derfor bliver der ikke taget noget fra Vallensbæks ældre – pengene kommer blot fra en anden pulje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top