Flere skal have del i madfællesskabet
IMG_3830.jpg
Et flertal i kommunalbestyrelsen har afsat 417.000 kr. til projektet madborgerskab på næste års budget. Det skal blandt andet bruges til at styrke madfællesskabet på tværs af generationer. Foto: Fars Køkkenskole
VALLENSBÆK. Konservative, Venstre og Socialdemokratiet vil på næste års budget bruge en stor sum penge på Madborgerskab. Det giver flere del i fællesskabet, siger projektleder

Konservative, Venstre og Socialdemokratiet har valgt at afsætte 417.000 kr. på næste års budget til Madborgerskab. Penge skal bruges til, via Fars Køkkenskole, at give så mange som muligt del i glæde ved sunde madvaner. En indsats, der har fået navnet Madborgerskab. Mette Bøgebjerg Jørgensen er projektleder for Fars Køkkenskole, og hun mener, pengene kommer til at gøre gavn:
– Med det nye fokus på Madborgerskab, bliver der åbnet op for at mange flere Vallensbækborgere får del i oplevelser, hvor glæden ved måltidet og fællesskabet, er i centrum. Måltidet rummer meget mere end at gøre folk mætte. Det er en fantastisk mulighed for at koble samvær, læring, håndværk, sundhed, trivsel og mødet mellem forskellige aldersgrupper og forskellige mennesker.

Mere end gulerødder
Formålet med Madborgerskab handler ifølge Mette Bøgebjerg Jørgensen om meget mere end det sundhedsmæssige i måltidet.
– Det handler om, at vi skal kunne kende forskellige råvarer, kunne bruge dem og lave vores egen dejlige mad og vigtigst af alt, at vi skal gøre det sammen. I de kommende aktiviteter i Madborgerskab kommer vi til at bygge videre på erfaringerne fra Fars køkkenskole, hvor nøglen til successen i høj grad har været det sociale fællesskab.
Og Vallensbæk er helt unik i forhold til at prioritere fællesskab og madglæde, fortæller Mette Bøgebjerg Jørgensen:
– Her i kommunen har man ambitioner om at ville lære børn at lave mad i en tidlig alder og ser potentialerne i at bruge måltidet til læring, fællesskab og sundhed. Og så bliver der afsat midlerne til det. Det er helt unikt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top