Frokostordning til afstemning
frokostordning.jpg

©PHOTOPQR/LE DAUPHINE LIBERE/Norbert FALCO. ANNECY LE 29 11 2007 REPORTAGE SUR LA CANTINE SCOLAIRE DE L ECOLE DU QUAI JULES A ANNECY.

De 3-6-årige har mulighed for at få frokost i daginstitutionen. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Hvert andet år beslutter bestyrelserne Vallensbæks daginstitutioner, hvorvidt den enkelte institution skal have frokostordning for de 3-6-årige

Ved seneste afstemning i 2014 valgte fire institutioner at have frokostordning, nemlig Amalieparken, Nøddeboparken, Regnbuen og Løkkebo.
Det betyder, at de 3-6-årige børn i disse institutioner ikke har madpakker med, men får serveret et frokostmåltid hver dag.
Som udgangspunkt bliver maden tilberedt i institutionens køkken af uddannet køkkenpersonale. Dog er der enkelte steder, hvor forholdene gør, at maden tilberedes i en anden daginstitution i området.

Forældre betaler
Tilbuddet om frokostordning blev vedtaget af Folketinget i 2010, og ordningen er fuldt forældrefinansieret.
Det betyder, at forældrene selv betaler de 701 kr. om måneden, som frokosten koster. Prisen dækker råvarer, løn til køkkenmedarbejderen samt vedligehold og udskiftning af hvidevarer, køkkenmaskiner og service.
Der er søskenderabat på 50 procent, hvis man har mere end et barn, der får frokost gennem ordningen.
Måltiderne dækker børnenes behov for varieret kost og er i tråd med Fødevarestyrelsens anbefalinger, som blandt andet indebærer, at der så vidt muligt benyttes økologiske grøntsager, og at måltiderne både består af varm mad, lune retter og kold mad i løbet af ugen.
I de institutioner, der vælger at have frokostordning, vil den træde i kraft fra 1. januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top