Gå på opdagelse i fremtidens Brøndby
Brøndby-Strand.jpg
Kommunalbestyrelsen ønsker blandt andet at skabe nyt liv i og omkring Brøndby Strand Centrum, hvor de grønne områder skal forbedres og der skal bygges nye attraktive ejer- og lejeboliger.
BRØNDBY. Hvor skal der bygges flere boliger? Hvad skal der ske omkring Brøndby Strand Centrum og i Sportsbyen? Det og meget andet har Kommunalbestyrelsen i Brøndby givet deres bud på i en ny strategi for udviklingen i Brøndby

Mange mennesker vælger Brøndby til i disse år. Kommunen oplever både vækst i befolkningen og en øget interesse fra investorer, der ønsker at bygge boliger og etablere virksomheder.
– Vi er inde i en positiv udvikling med økonomisk vækst. Der flytter flere borgere til Brøndby og samtidig mærker vi, at investorer indenfor erhverv og bolig rigtig har fået øjnene op for vores by. Og når Brøndby vokser, og der opstår nye muligheder, så skal vi også være parat til at gribe dem. Kun på den måde kan vi styrke Brøndby og samtidig sikre, at byen hænger sammen både fysisk og socialt, siger borgmester Kent Magelund, om baggrunden for den nye Planstrategi 2016, der er Kommunalbestyrelsens bud på, hvordan Brøndby Kommune skal udvikle sig fremover.

Styrke Brøndby
Strategien indeholder en række fokusområder, som Kommunalbestyrelsen har udvalgt, at det er særligt vigtigt at arbejde med i de kommende år. Fokusområderne er blandt andet de fysiske områder i kommunen som for eksempel Brøndby Strand Centrum, Sportsbyen og Kirkebjerg Erhvervsområde, hvor der lige nu er øget vækst og muligheder for byudvikling og byomdannelse.
Planstrategien lægger blandt andet op til, at Kirkebjerg bliver omdannet fra et traditionelt erhvervsområde til en ny og levende bydel med en blanding af boliger og erhverv. I området omkring Brøndby Stadion – også kaldet Sportsbyen – bliver der også tænkt stort og strategisk. Området rummer unikke muligheder for at blive et lokalt og regionalt sportscentrum, hvor idrætten og oplevelserne kan bruges til at skabe udvikling, vækst og flere job. Kommunalbestyrelsen ønsker en fornyelse af bydelen Brøndby Strand, hvor der skal skabes nyt liv i og omkring bydelens centrum. De grønne områder skal forbedres og der skal bygges nye attraktive ejer- og lejeboliger.
– Med planstrategien har Kommunalbestyrelsen i fællesskab skabt nye bud på løsninger til, hvordan Brøndby skal udvikle sig fremover. Men da de mest frugtbare af vores beslutninger som regel bliver truffet på baggrund af en dialog med kommunens borgere, opfordrer jeg alle til at give deres besyv med, inden vi endeligt vedtager planstrategien til februar, siger Kent Magelund.
Planstrategien kan ses på kommunens hjemmeside brondby.dk. I modsætning til tidligere planstrategier er den nye planstrategi udarbejdet som en digital plan. Det betyder, at det er nemt og enkelt at få et overblik over visioner og fokusområder. Det er muligt at komme med kommentarer og input på hjemmesiden frem til den 12. december 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top