Indsamling i Brøndby for flygtninge
BRØNDBY. Vagn Kjær-Hansen og Albert Brink står igen i år i spidsen for Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling søndag den 6. november. Pengene går direkte til hjælp i nærområder

Søndag den 6. november finder Dansk Flygtningehjælps årlige landsindsamling sted, og i Brøndby er det Albert Brink og Vagn Kjær-Hansen, som står for indsamlingen.
De håber, at mange vil være med til at skabe et godt resultat og en hyggelig dag.

Hjælp til nærområderne
– Det plejer at være en rigtig hyggelig dag, hvor man virkelig gør en forskel. Pengene går til mærkbar nødhjælp i nærområderne, fortæller Vagn Kjær-Hansen og fortsætter:
– De fleste af de døre, vi banker på, bliver åbnet med et smil og med taknemmelighed, og selvfølgelig kommer der en mønt eller to i indsamlingsbøssen.
De penge, som indsamlere typisk samler sammen i løbet af de tre timer, rækker langt ude i verden, hvor de for eksempel kan sørge for varmt vintertøj til to hele familier til vinter.
– Folk giver alt fra ganske få kroner og op til hundrede kroner, men alle beløb gør en forskel. For de 1.000 kr., som en indsamler typisk samler ind, kan vi give rent vand til 200 flygtninge eller køkkengrej til 8 familier, siger Albert Brink, der håber at høre både klirren og knitren fra indsamlingsbøsserne.

Fra Brøndby til verden
Sidste år samlede Dansk Flygtningehjælp over 20 millioner kroner ind, som blandt andet gik til at forbedre forholdene i Bekaa i Libanon.
Her oplevede den 25-årige syriske flygtning, Salman, hvordan hjælpen, bogstaveligt talt, varmede:
– Dansk Flygtningehjælp har ordnet vejen, så lejren ikke synker i mudder, og vi har fået madrasser, tæpper og vinter-sæt til vores telte, så vandet kan holdes ude. Hjælpen har ændret vores liv, siger Salman, som også har fået varmt tøj til de kolde vintre.
For Albert Brink og Vagn Kjær-Hansen er det historier som denne, der gør det til en oplevelse at samle ind.
– Det berører mig dybt, når jeg ser og hører historierne fra flygtningelejre, hvor børn ikke kan få mad, varmt tøj eller ly for regn. Men det giver mig også en stor lyst til at gøre noget for disse mennesker, siger Vagn Kjær-Hansen, som venter, at flere end 50 indsamlere vil stemme dørklokker i Brøndby søndag den 6. november.

Dansk Flygtningehjælp samler ind søndag den 6. november.
Overskuddet fra Landsindsamlingen går direkte til arbejdet med at hjælpe flygtninge i nærområderne. Blandt andet i Syrien og Sydsudan.
Man kan se mere om at blive indsamler på www.flygtning.dk/landsindsamling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top