Mere bevægelse i undervisningen
Mere-bevægelse-i-undervisningen-_Leg-på-streg.jpg
Efter efterårsferien kan skolebørnene hoppe sig igennem den lille tabel. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Når skolebørnene i Vallensbæk kommer tilbage fra efterårsferien, kan de glæde sig til et skoleår med endnu mere leg og bevægelse. Vallensbæk Kommune har nemlig indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet Leg på streg, som kobler læring og bevægelse i sjove og aktive udendørsaktiviteter

Skolebørn fra 0. til 6. klasse kan se frem til en hverdag med leg og bevægelse som en del af undervisningen.
Kommunen tilbyder, som en af landets første, Leg på streg til alle kommunens skoler. Leg på streg er et redskab, der kan hjælpe lærere og pædagoger med at opfylde skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse.
Gennem sjove aktiviteter kobler Leg på streg læring og bevægelse på farverige tal- og bogstavsbaner, som males i skolegården ved hjælp af plastikskabeloner og spraymaling.

Læring og sundhed
– I Vallensbæk vil vi gerne have læring og bevægelse ud på skolerne, og Leg på Streg er et godt værktøj, hvor det også er sjovt for børnene, siger borgmester Henrik Rasmussen.
Sammenhængen mellem bevægelse og sundhed er også grunden til at Kræftens Bekæmpelse har udviklet Leg på streg.
Fysisk aktivitet kan nemlig være med til at forebygge livsstilssygdomme som for eksempel kræft. Kræftens Bekæmpelses arbejde tager afsæt i forskningen, som viser, at en tidlig indsats i barnets liv øger chancerne for gode og sunde vaner senere livet.

Tabelsalat
Efter efterårsferien kan man derfor se børn i skolegårdene, der hopper sig igennem regnestykker, henter bogstaver mens de hinker, eller leger tagfat samtidig med de staver sig igennem navneord.
Med Leg på streg kan børnene for eksempel træne den lille tabel i ”Tabelsalat”, øve staveord i ”Diktator” og lære tyske verber i ”Zahlen und farben”, mens de bevæger sig og har det sjovt.
Leg på streg er udviklet til at indgå som en del af fagundervisningen og lever op til de fastsatte læringsmål.
Konceptet er et supplement til den stillesiddende undervisning og giver mulighed for andre læringsformer og en mere varieret skoledag.
Leg på streg blev udviklet i 2013 til dansk og matematik i indskolingen, 0. til 3. klasse.
Konceptet blev en stor succes landet over og er nu blevet videreudviklet til flere fag i indskolingen samt til dansk, matematik, engelsk, natur/teknologi og tysk på mellemtrinnet, 4. til 6. klasse.
Leg på streg er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og støttet af Nordea-fonden.

Leg på streg
Kombinerer fysisk aktivitet og læring
Foregår på farverige baner i skolegården og henvender sig skolebørn fra 0. til 6. klasse
Er udviklet til fagene dansk, matematik, engelsk, natur/teknologi og tysk
Læs mere på www.legpaastreg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top