Niels på 80 år: Nu stopper jeg på Genbrugsstationen
Niels-Underbjerg.jpg
Niels Underbjerg har i 20 år været tilkaldevikar på genbrugsstationen. Men nu hvor han netop er fyldt 80, er han stoppet. Men har mange andre ting at give sig til. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Han har været fast tilkaldevikar på genbrugsstationen i 20 år. Men nu er Niels Underbjerg fyldt 80 og stopper. I hvert fald på genbrugsstationen

Du har sikkert mødt Niels Underbjerg på genbrugsstationen i færd med at vejlede borgere om hvilken type affald, der skal i hvilken container. For hvad er nu småt brændbart og er træet imprægneret eller ej?
Det har Niels Underbjerg helt styr på. Indtil for ganske nylig har han nemlig været tilkaldevikar og fast mand på pladsen hver tredje weekend.
– Jeg bor jo lige ved siden af, så jeg kunne hurtigt komme i tøjet og være klar til at tage fat, som han siger.
Og har man mødt Niels Underbjerg, er man ikke i tvivl om, at han ikke var parat til et stille liv som pensionist, da han i en alder af 60 år gik på efterløn efter 40 år i KTAS/TDC.
Så kort tid efter sin pensionering spurgte han lidt impulsivt, om genbrugsstationen mon havde behov for lidt hjælp.
– Jeg kom tit på genbrugsstationen. Dengang havde vi jo slet ikke alle de muligheder for at sortere affaldet lige uden for hoveddøren, som vi har i dag”, siger Niels Underbjerg, der blankt indrømmer, at han og hans hustru lige skulle vænne sig til de mange nye affaldsspande ved deres hus:
– Men det er jo så let, når man lige har vænnet sig til det. Og det er jo godt for både miljøet og økonomien. Jeg har jo også fulgt udviklingen på genbrugsstationen, hvor vi også genbruger meget mere affald end tidligere.

Ikke for pengenes skyld
Apropos økonomi, så er det ingen hemmelighed, at det ikke er for pengenes skyld, at Niels Underbjerg blev ved så længe:
– Jeg regnede engang på det og fandt ud af, at jeg tjente cirka 16 kr. i timen, når min indtægt blev fratrukket i min pension. De regler er lavet om nu, men jeg holdt i hvert fald op med at regne på det dengang.
For det var noget helt andet, der gjorde, at Niels Underbjerg har været glad for sit arbejde:
– Det er rart at høre til et sted. Man får både gået en masse og snakket og mødt en masse mennesker, der oven i købet bliver glade for den hjælp, du giver. Det holder en i gang. Det duer altså ikke bare at kigge fjernsyn fra morgen til aften. Det giver ikke livsmod.

Stadig aktiv
Man kan nu heller ikke beskylde Niels Underbjerg for at ligge på den lade side, selv om han nu er stoppet som tilkaldevikar. Fire kilometer går han hver morgen inden morgenmaden og så står den ellers på bridge to gange om ugen og gymnastik én gang om ugen. Og lidt havearbejde bliver det også til, selvom det mest er hans hustru Gretes fortjeneste, at haven i Brøndbyvester er så flot og frodig.
– Det er jo utroligt så mange muligheder, man har i Brøndby. Der er masser af skønne grønne områder, og hvis man vil foretage sig noget, så er der jo tilbud om samvær og aktiviteter for enhver smag hver evig eneste dag. Men jeg kommer da til at savne arbejdet og kollegerne på genbrugsstationen. Men så kan jeg nok få lov til at kigge forbi med lidt brød til kaffen, siger Niels Underbjerg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top