Ny behandling af stofmisbrugere
Ditrum.jpg
Der blev sluppet 50 balloner fri over Glostrup for et fejre åbningen af Dit Rum. Foto: Michelle Færch
GLOSTRUP. KABS, der har hovedsæde i Glostrup, har fået penge til projektet Dit Rum, der er et nyt tilbud om behandling til familier med stofmisbrug

15 projekter i Danmark har fået i alt 250 millioner kroner fra Sats-puljen til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stofmisbrug.
Et af de projekter er på KABS, der har hovedsæde i Glostrup, hvor projektet også vil være forankret. Projektet hedder Dit Rum og blev skudt i gang med en reception i onsdags. Her talte borgmester John Engelhardt om vigtigheden af at huske børnene i stofbehandlingen.
– Jeg er glad for at kunne være med til at markere åbningen af Dit Rum. For der er brug for, at vi tager bedre hånd om de børn og unge, der vokser op i familier med stofbrug. I mange år har studier og indsatser være rettet mod forældre med stofbrug og ikke mod deres børn. Derfor er børn og unge også et forholdsvist nyt fokusområde i stofmisbrugsbehandlingen. Det gælder faktisk også i forskningen, hvor vi stadig mangler meget viden om børnene, sagde han.

For hele målgruppen
Projektet Dit Rum er forskelligt fra andre projekter ved, at der er fokus på hele målgruppen fra 0 til 25 år. Ikke at alle i den målgruppe skal have den samme behandling, men fordi det giver mening at have et samlet tilbud.
Derudover har projektet fokus på familier med stofmisbrug, der nogle gange bliver overset i de øvrige tilbud, hvor familier med alkoholmisbrug også behandles. Fordi stofmisbrug er ulovligt giver det nogle andre udfordringer.
– Familier – hvor én eller begge forældre bruger stoffer – er jo sjældent stolte af deres situation, og de holder derfor lav profil og har svært ved at finde sig tilpas i vores behandlingssystemer og tilbud. Samtidig er stofbrug stærkt tabuiseret i vores samfund. Og både stofbrugerne og deres pårørende føler sig ofte stigmatiserede. Vi skal derfor væk fra vanetænkning og fordomme, hvis vi skal lykkes med at hjælpe. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi med Dit Rum i spidsen kan sætte gang i det her vigtige område af misbrugsbehandlingen, sagde John Engelhardt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top