Områdeledelse
Af Maria Johannesen Stisager 32 Glostrup På vegne af forældrebestyrelsen Skovager Glostrup Kommune er i budget 2017 kommet med forslag om at styrke kvaliteten i hverdagen for de mindste. Et meget kort og upræcist forslag er nu sendt i høring. I dette bliver det tydeligt beskrevet at dette ikke er en spareøvelse, så den oprindelige […]

Af
Maria Johannesen
Stisager 32
Glostrup

På vegne af forældrebestyrelsen Skovager

Glostrup Kommune er i budget 2017 kommet med forslag om at styrke kvaliteten i hverdagen for de mindste. Et meget kort og upræcist forslag er nu sendt i høring. I dette bliver det tydeligt beskrevet at dette ikke er en spareøvelse, så den oprindelige plan med at spare 1,2 mio. er nu trukket ud af forslaget.
Hvorfor skal vi så lave om i hele ledelsesstrukturen for at højne kvaliteten?
Ud fra børnemiljøvurderingen som blev lavet i vinteren 2016, oplever vi, at der i Skovager både arbejdes med læring, udvikling inklusion og anerkendelse på en tilfredsstillende faglig og kvalificeret måde.
Som bestyrelse i Skovager ser vi meget bekymret på dette forslag. Der er forlydender om, at alle ledere både de daglige ledere og institutionslederne skal genansøge lederstillingerne, hvilket, vi ved, bomber kvaliteten og udviklingen tilbage, og rykker ved børn og medarbejderens stabilitet og tryghed. Denne uro vil kunne mærkes både hos pædagogerne og børnene, men hjemmefront vil også blive påvirket.
Som bestyrelse i Skovager ser vi ikke, at forslaget understøtter vores grønne profil. Vi tænker ikke, at det er muligt for en områdeleder at støtte vores særlige grønne profil, som netop kræver et ekstraordinært ledelsesblik. Vi mener at have oplevet at der er et politisk ønske om at profilere denne særlige grønne profil, hvorfor vi slet ikke kan forstå at der er et politisk ønske om at ændre en velfungerende ledelsesstruktur.
Ser vi på omkringliggende kommuner, ved vi af erfaring, at når nærhedsprincippet går tabt, så skaber det utryghed hos os forældre. Er det det, som politikerne i Glostrup kommune ønsker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top