Opkvalificering bringer ledige i job
Opkvalificering-bringer-ledige-i-job.jpg
Med virksomhedsrettet opkvalificering bringer Jobcenter Vallensbæk ledige i job. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Jobcenter Vallensbæk er en del af et nyt tværkommunalt samarbejde i Hovedstadsområdet, der gennem opkvalificering og samarbejde med virksomhederne bringer ledige i job

Vallensbæk Jobcenter og de øvrige kommuner i hovedstadsområdet samarbejder med Dansk Byggeri og 3F om opkvalificering af ledige så deres kompetencer matcher virksomhedernes behov. Det sker i regi af Hovedstadens Rekrutteringsservice.
Bygge- og anlægsbranchen melder om stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft, og ofte er de nødt til at finde medarbejdere i udlandet. Samtidigt er der mange ufaglærte ledige i Danmark, som med et kort kursus kan uddannes til at opfylde virksomhedernes behov. Derfor har Hovedstadens Rekrutteringsservice igangsat en indsats med fokus på opkvalificering på tværs af kommunegrænserne og med udgangspunkt i virksomhedernes arbejdskraftbehov.

Samarbejde med firmaer
På baggrund af viden om virksomhedernes kompetencebehov indkøber kommunerne ét fælles AMU-kursus for ledige og laver en håndholdt 1:1 matchning af kursisterne med virksomheder efter kurset.
– Vi har oplevet Hovedstadens Rekrutteringsservice som meget løsningsorienterede. De har gjort et stort arbejde for at skaffe egnede kandidater til os, og de har sat sig ind i, hvem vi er, og hvilke behov vi har, lyder det fra Adm. Direktør Poul Lauritzen, Zacho Lind i Ishøj.
Flere entreprenørvirksomheder har givet udtryk for, at de mangler folk blandt andet til betjening af mindre gravemaskiner på byggepladserne. Derfor indkøbte Hovedstadens Rekrutteringsservice et forløb i maskinføring på Roskilde Tekniske Skole. 13 ledige fik tilbudt et opkvalificerende kursus. Efter kurset blev alle 13 tilbudt ordinært job, og to måneder efter kurset var 12 af dem fortsat i arbejde.
– Vi er rigtig glade for den gode service som Hovedstadens rekrutteringsservice tilbyder os som virksomhed. Da vi efterspurgte medarbejdere med specifikke kompetencer, som var svære at finde, uddannede de tre ledige til vores behov, siger Louise Sjøntoft, HR Udviklingsdirektør, NCC.
Også blandt deltagerne er der stor tilfredshed. Nadeem Ali Hussain fortæller blandt andet:
– Jeg deltog i et rigtig godt kursus, hvor jeg lærte at betjene flere slags maskiner. Inden kurset var jeg en uge i praktik, hvor jeg lærte virksomheden PC Broby at kende. Da kurset sluttede kom jeg til samtale hos dem igen og blev tilbudt fast job. Stort tak til Hovedstadens Rekrutteringsservice for at have hjulpet mig ind i bygge- og anlægsbranchen.
– Modellen virker, og vi fortsætter med at samarbejde om opkvalificering af ledige til virksomhedernes behov, siger Stig Hardt der er afdelingsleder i Jobcenter Vallensbæk.

Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 19 kommuner i hovedstadsregionen, som har til formål at rekruttere ledige til virksomheder og afsøge nye muligheder for at opkvalificere ledige, så de matcher virksomhedernes behov. Samarbejdspartnere er A-kasser, 3F, Dansk Byggeri, erhvervsskoler og virksomheder. Læs mere om HRS på www.hovedstadensrekrutteringsservice.dk, hvor der også findes en video om de to opkvalificeringsforløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top