Vågekoner m/k på vej til Æblehaven
IMG_0031.jpg
Successen med vågekoner på Ældrecenter Nygårdsplads bliver nu udvidet til Ældrecente Æblehaven. Foto: Røde Kors, Brøndby
BRØNDBY. Den frivillige vågekoneordning bliver nu også et tilbud på Ældrecenter Æblehaven

I et par år har Ældrecenter Nygårds Plads haft glæde af at kunne tilbyde familier med en døende slægtning en vågekone.
Familierne kan ikke hele tiden være til stede, eller de kan have brug for aflastning i den sidste svære tid.
Noget man er klar over hos Røde Kors Brøndby, der står bag aktiviteten.
Lige nu er der tilknyttet knap 20 personer som vågere, og det er ikke kun koner der kan være. Der er nemlig også et par mænd, der er med som frivillig.
Da aktiviteten har været en stor succes på Plejecenteret på Nygårdsplads, bliver aktiviteten nu også udvidet til at finde sted på Ældrecenter Æblehaven.

Giver ro
Dorthe Holm er frivillig aktivitetsleder for vågetjenesten. Hun er ikke i tvivl om, at de frivillige vågere yder en vigtig indsats:
– Både de døende og de pårørende er meget glade for tilbuddet. Det giver således de pårørende en mulighed for at slappe af. Hvis de for eksempel trænger til at sove en nat, så ved de, der er nogle, der passer på de døende imens, og at de derfor ikke skal dø alene.
Antallet af timer, de frivillige bruger, svinger en del, siger Dorthe Holm:
– En vagt er normal fire timer, men nogle af de frivillige tager af og til en længere vagt, for eksempel en hel nat.
Ifølge Dorthe Holm er vågetjenesten et godt frivilligt supplement til den professionelle indsats, der bliver gjort på ældrecenteret:
– Der er simpelthen ikke ressourcer til, at de ansatte kan være der hele tiden. Men det kan vi, og vi er derfor en god hjælp.

I forbindelse med at aktiviteten nu også udvides til Ældrecenter Æblehaven bliver der holdt orienteringsmøde for kommende frivillige den 10. oktober kl. 17-19 i Ældrecenteret Æblehaven, Guldborgvej 6, Brøndby Strand.
Tilmelding til Marianne Møss senest den 7. oktober på telefon 20 12 05 79 eller på mail mms@brondby.dk

1 kommentar om “Vågekoner m/k på vej til Æblehaven”

  1. JONNA BØGELUND LARSEN siger:

    Skal bare høre, om jeg kan bruges som vågekone, når jeg er gammel 81 år, har dårligt syn – våd AMD samt høreapparater? Ellers er jeg helt normal, har læst og skrevet meget, hvilket jeg er holdt op med på grund af min dårlige syn. Mener selv, at have mere at give af.
    Jeg har arbejdet som sygehjælper på Herlev Hospital i 13 år, derefter et par år på Plejehjem som fast nattevagt. Kan jeg bruges, skal det være i Æblehaven, da jeg bor lige over for i Ulsøparken.
    Med venlig hilsen Jonna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top