Børn blev klogere på Tanzania
Skoleelever-Tanzania.jpg
Skoleeleverne i Tanzania sidder i gennemsnit 170 elever i et klasselokale på størrelse med et dansk klasselokale. Foto: Jens Honoré
GLOSTRUP. Kanga, kanel og kiswahili. På Nordvangskolen har børnene lært alt om Tanzania og Børnenes U-landskalender, da Bente Kornum og Lene Olsen kiggede forbi

Kaneltræerne gror på Zanzibar, kanga er små ordsprog vævet i traditionelle klædedragter og i en enkelt skoleklasse i Dar es Salaam sidder der nogle gange 200 børn. Alt det fandt børnene på Nordvangskolen ud af den 22. november, da Bente Kornum og Lene Olsen, der er frivillige i SOS Børnebyernes lokalgruppe i Gentofte, kom forbi skolen med en stor potion viden om børn i Tanzania.
Børnene arbejdede med undervisningsmaterialet til Børnenes U-landskalender, der i år handler om Tanzania. Og det glæder Lene Olsen:
– Det er en god måde at få kontakt med børnene på. Det er vigtigt at børn i Danmark får en viden om børn i den mindre privilegerede del af verden, siger hun.
I år samarbejder DR og Danida med SOS Børnebyerne om Børnenes U-landskalender.
Overskuddet fra salget går til at forbedre skoler og undervisning for børnene i Tanzania.
I storbyen Dar es Salaam stiger befolkningstallet med en kvart million om året, heraf er halvdelen børn.
Tanzania har gjort det lovpligtigt at gå i skole, men med de stadigt flere og flere børn i storbyområderne bliver skolerne fyldt til randen med over 200 børn i et klasselokale på størrelse med dem, vi kender i Danmark.
SOS Børnebyerne vil med overskuddet fra Børnenes U-landskalender dele skolebørnene op i flere hold, så nogle går i skole først på dagen, og andre sidst på dagen. Samtidig skal lærerne efteruddannes, så undervisningen forbedres for børnene.
Bente Kornum håber at børnene på Nordvangskolen vil få et godt indblik i, hvor heldige de egentlig er med deres egen skole.
– Samtidig håber jeg, at de får en mellemfolkelig forståelse og får et kendskab til SOS Børnebyerne og at det nytter at hjælpe, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top