Chikane af eksisterende byggeri
Af Irene Scharbau Nellikevænget 14 2625 Vallensbæk Arealet til Hollænderhusene i Vallensbæk skal udnyttes til sidste kvadratmeter. Lige om lidt får vi her i Nellikevænget en grå mur med tagpap i cirka 8,5 meters højde for enden af vores vej. Tidligere havde vi et smukt kastanietræ, der har blomstret på stedet i en menneskealder og […]

Af
Irene Scharbau
Nellikevænget 14
2625 Vallensbæk

Arealet til Hollænderhusene i Vallensbæk skal udnyttes til sidste kvadratmeter.
Lige om lidt får vi her i Nellikevænget en grå mur med tagpap i cirka 8,5 meters højde for enden af vores vej. Tidligere havde vi et smukt kastanietræ, der har blomstret på stedet i en menneskealder og andre fine træer. De er mejet ned for lige at sqeeze en ekstra lang række boliger ind på et i forvejen tæt bebygget område.
Nu skal mine naboer, der har boet her i 18 år, have en mur af boliger cirka seks meter fra deres have i 2,5 etage. Smalle rækkehuse med en masse mennesker, der nu får frit udsyn til vores haver og boliger. Mod nord-vest – åh, det er jo der, aftensolen er, når det er sommer.
Det er helt urimeligt, at bygherre og kommune ikke har planlagt at tage hensyn til de boliger, der er anlagt i forvejen. At man ikke spørger, om det er OK med en mur i baghaven.
Sideløbende skal vi så leve med et byggeri, der bliver ved og ved. Også om aftenen med store spots, der lyser vores stuer op.
– I skulle have klaget for lang tid siden, sagde en hundelufter til mig, da jeg snakkede med hende om det vanvittige i at bygge så højt, så tæt på eksisterende byggeri.
Ja, hvis vi ikke havde levet i tillid til, at Vallensbæk Kommune naturligvis ville have stillet krav til en byggelinie, der ikke ødelagde det for naboerne, der har boet der i 18 år.
Men nej – muligheden for at tjene nogle ekstra millioner på at tætpakke området – en god deal for både kommune og bygherre – tæller åbenbart mere end at tage hensyn til de eksisterende borgere.
Det er ren chikane og nedgradering af vores dejlige område.

Svar:
Luft imellem husene

Af
Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk

Vallensbæk er en vækstkommune. Flere og flere vil gerne bo her, og denne vækst er grunden til, at vi fortsat kan opretholde et højt serviceniveau til glæde for borgerne.
Det har hele tiden været meningen, at den såkaldte Hollændergrund i Vallensbæk Nord skulle udnyttes.
Det har der været fuldstændig åbenhed omkring, blandt andet i lokalplanen, som også har været i høring hos borgerne.
Oprindeligt var Hollændergrunden udlagt som erhvervsområde med mulighed for virksomhedsbyggeri i to etager. Jeg er glad for, at det nu ender med at blive et boligbyggeri, som passer bedre ind i området end en virksomhed ville.
Hele området har også fået et løft med opførelsen af Promenadebåndet, der giver rekreative muligheder for både børn og voksne.
I forhold til byggeriet af de nye boliger, så skal reglerne omkring afstand til naboer selvfølgelig overholdes – og det er de også blevet.
Faktisk er afstanden gjort endnu større end påkrævet for at tage ekstra hensyn, idet de nye huse langs Nellikevænget placeres mindst otte meter fra skel, mod bygningsreglementets minimumskrav på 2,5 meter.
Med andre ord har Vallensbæk Kommune via lokalplanen skabt mere luft mellem nybyggeriet og de eksisterende bygninger, end man normalt kan forvente af et byggeri.
Byggeriet lever altså op til alle regler og til lokalplanen, som har været gældende de sidste ni år. Lokalplanen har som sagt været i høring, og der har naboer og andre kunnet kommet til orde i processen.
De nye Hollænderhuse er et rigtig spændende projekt, og jeg glæder mig til at byde de familier velkommen, der flytter ind i husene.

2 kommentarer om “Chikane af eksisterende byggeri”

 1. Jan Textor siger:

  Blot et enkelt spørgsmål til borgmesteren. Kære Henrik Rasmussen, du skriver, at fordi Vallensbæk er en vækstkommune, så kan man fortsat opretholde et højt serviceniveau. Nu er spørgsmålet, hvad der sker, når Vallensbæk holder op med at vokse, hvilket vel ikke kan vare så længe? Vil serviceniveauet så begynde at falde?

  I øvrigt synes jeg, at det ville have været en skandale af dimensioner, hvis man havde placeret et toetagers byggeri med høj tagrejsning kun 2,5 m fra skel. Selv de 8 m er da alt for lidt.

 2. Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk siger:

  Kære Jan Textor

  Ja, det er faktisk sådan, det hænger sammen. Flere indbyggere er lig med flere indtægter.

  Og på grund af vedvarende sparekrav fra skiftende regeringer, så skal der faktisk en befolkningstilvækst for at holde vores serviceniveau på status quo.

  Man ser jo mange andre steder i landet, hvor befolkningstallet falder, at man der må lukke skoler osv.

  Vores befolkningsprognose for Vallensbæk siger, at indbyggertallet stiger indtil 2020, hvorefter kurven flader ud og endda måske falder en smule. Så vi skal konstant blive bedre til at drive vores kommune på den mest effektive og optimale måde, så borgerne får mest muligt for deres skattekroner.

  Mvh. Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top