En børnehave for hunde
hundebørnehave1.jpg
Cecilie træner med hundene, når de er i hundebørnehave. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Wufti er navnet på en ny slags børnehave i Glostrup - det er nemlig et tilbud, hvor man kan få passet sin hund

Det er torsdag formiddag i et hundeområde i Vestskoven.
Her går Cecilie Neumann Svanemose rundt med fire hunde, som hun passer i hundebørnehaven Wufti. Hundene løber rundt i området og leger, mens Cecilie fortæller, hvorfor det er nødvendigt med en børnehave til hunde.
– Der er mange familier i Glostrup, der har hund. Der er mange ældre, der ikke kan gå med den selv og derfor får nogle tykke hunde, der ikke får motion nok. Der er også mange, der har dårlig samvittighed over, at deres hunde er alene hjemme for længe, siger Cecilie.
Hun mener, at hunde ikke bør være alene hjemme i mere end seks timer af gangen.
– Det mest optimale ville være, at hunde max var alene i seks timer af gangen, ligesom det står i loven i Sverige. Jeg har selv dårlig samvittighed, hvis jeg efterlader min hund i mere end fem-seks timer, siger hun.
Hun nævner også folk, der er i gang med genoptræning og derfor ikke kan aktivere hunden så meget, som har henvendt sig til hende for at sørge for, at deres hunde får nok både fysisk og psykisk motion.

Uddannet til hunde
Cecilie henter selv hundene hjemme ved folk. Ofte er ejerne kørt på arbejde, så Cecilie har selv en nøgle og lukker sig ind og henter hunden. Hun har kunder forskellige steder på Vestegnen, så der vil nogle gange være noget køretid, men Cecilie garanterer, at hundene er udenfor i mindst tre timer hver dag. Her går hun ture med dem, hun laver nogle søg og find lege, hun træner med hundene og lader dem også ofte lege frit i et aflukket hundeområde i Vestskoven.
– Jeg har en uddannelse indefor hundeadfærd, og jeg har meget erfaring med hundesprog, siger hun.
Hundene løber rundt og leger med hinanden, og for en af hundene er legen blevet lidt for voldsom, så den viser tænder og gør af en anden hund.
– Jeg kan se, om det er alvor, eller om det bare er leg, og lige nu leger de bare, de er ikke oppe at slås, siger Cecilie.
Hundene kommer med ud på forskellige dage. Det mest normale er, at hundene er med i hundebørnehaven to dage om ugen. Cecilie gør meget ud af, at hundene kan sammen. Hun tager derfor en samtale med ejerne, inden hundene kommer i hundebørnehaven, og har hundene med på prøve de første par gange.
– Jeg tilbyder også feriepasning, så hundene kan komme hjem til mig og blive passet, i stedet for at skulle på hundepension og ud og stå i et bur. Det er der også nogle, der bruger, når de for eksempel skal til julefrokost, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top