En rigtig novemberkamp
CxZ7jeSXAAAOpky.jpg
Onsdag aften spillede Brøndby IF hjemme returkamp mod Manchester City. Kampen endte 1-1. Dermed røg BIF ud. Foto: Brøndby IF
SPORT. Det har været en uge med op- og nedtur for BIF’s kvinder. Anfører Theresa Nielsen er dog mest tilfreds

Onsdag aften. kl. 19. 14. Der er spillet 64 minutter af returkampen mellem Brøndby IF og Manchester City i ottendelsfinalen årets udgave af Champions League.
Den første kamp i Manchester endte med et smalt nederlag på 1-0 til Brøndby.
Kvinderne fra Manchester lever af at spille fodbold, mens spillerne fra Brøndby ved siden af fodboldspillet må passe jobs og uddannelser.
Alligevel endte den første kamp med et knebent nederlag til Brøndby til et hold, hvor spillerne ikke alene kan koncentrere sig fuldtids om at spille fodbold, men også gør det så godt, at de er blandt Europas absolut bedste.
2513 tilskuere er på plads på Brøndby Stadion, samt medier fra både England og Danmark.
Spillet har bølget frem og tilbage. Brøndby har haft bolden mest, men Manchester har været tættest på.
Som det ser ud lige nu, med lidt under en halv time tilbage, har Brøndby stadig en realistisk chance for at gå videre.
Det kræver blot et mål, så der i første omgang kommer balance i regnskabet, og herfra kan Brøndby ligeså godt tage den samlede sejr. Så kan de blå-gule lige så godt række hænderne op mod novemberaftenen i sejrsjubel som kvinderne fra Manchester.

Ramt lige i …
I dette minut, hvor successen stadig er indenfor rækkevidde, modtager Manchesters Toni Duggan bolden nogle meter uden for Brøndbys straffesparksfelt.
Toni Duggan står med ryggen til Brøndbys mål, snurrer rundt og rammer den, for nu at bruge et udtryk fra en legendarisk fodboldkamp i juni 1992, lige i røven.
Det er svært at afgøre, om Katrine Abel, Brøndbys målmand, overhovedet når at se, hvad der sker, da bolden stryger ind i det ene hjørne.
Et mål der, selvom Brøndbys Nanna Christiansen blot et par minutter senere udligner, afslutter Brøndbys Champions League-historie for i år.
De to mål mere, holdet skal score for at komme videre, er Brøndby aldrig i nærheden af at score på denne novemberaften.

Vi kunne godt
Onsdag aften. Kl. 19.57. For et par minutter siden gav kvinderne fra Brøndby og Manchester hinanden hånden og takke for en god kamp.
Theresa Nielsen, anfører for Brøndby IF, stiller op til interview med flere medier, herunder Folkebladet.
Alle vil vi vide, hvordan det er at have været så tæt på, og så alligevel så langt fra:
– Jeg synes, vi spillede rigtig flot fodbold. Desværre bliver vi aldrig rigtig farlige, og så er det et af Europas bedste hold.
Theresa Nielsen er dygtig og professionel, og selv om journalistiske sportsspørgsmål let bliver flade, altså falder til et niveau som hvorfor scorede I ikke et mål mere, forsøger Theresa Nielsen at se det positive i dem.
Det samme tilgang har hun til kampen:
– Jeg synes, vi kan tage meget med fra kampen. Vi ryger ud til et bedre hold, men set over to kampe, så kan vi spille med mod de aller bedste. Vi bliver ikke på noget tidspunkt udspillet, og faktisk synes jeg, vi har meget godt styr på det. Men det er et godt hold.
Den samme holdning har Per Nielsen, cheftræner, også:
– Vi viser over to kampe, at vi kan være med mod et af de bedste hold i Europa, så det er jeg meget godt tilfreds med.
Og selvom det endte med at kvinderne og træneren fra Brøndby ikke gik videre, så formåede holdet, ifølge Per Nielsen, at holde fast i den plan, der var lagt forud:
– Vi havde inden talt om, at det var vigtigt, at vi holdt tæt nede bagved, og det lykkedes sådan set også, og så fik vi bare ikke udnyttet de chancer, vi havde.

All the way
Onsdag aften kl. 20.14. Udenfor hovedindgangen har cirka 50 fans taget opstilling. De venter på, at spillerne skal komme ud og give autografer. En spillerbus holder også klar til at køre de engelske spillere tilbage til deres hotel.
Per Nielsen og to andre trænere skridter udenom de ventende fans, og i det han gå forbi en kvinde i stor dynjakke, stopper han op og giver hende et stort knus. De udveksler et par ord og går så videre.
En lille gruppe mennesker skridter over parkeringspladsen. Deres engelsk accent afslører, at de i aften har heppet på de blå-hvide fra Manchester:
– Det var en tæt kamp, siger en lille mand med stort, viltert fuldskæg.
– Det bliver spændende at se, hvor langt, vi kan nå. Måske helt til semifinalen. Kvindefodbolden var ikke så god tidligere, men nu er spillet godt.
Kvinden ved hans side har en stor hue på i Manchesters klubfarver:
– Vi rejser rundt og ser holdets kampe. Vi er med i et selskab på 50 personer.

God halvsæson
Mandag eftermiddag kl. 16.02. I Brøndbys IFs klubhus sidder et par mænd og taler om en fodboldkamp, de har set. Af og til går en spiller, en træner eller en forælder igennem lokalet.
Lørdag vandt Brøndby 2-1 over rivalerne fra Fortuna Hjørring.
Onsdag aften kvalificerede Fortuna Hjørring sig til næste runde af Champions League, men lørdag tabte de altså til Brøndby. Dermed afslutter de blå-gule efterårssæsonen med et solidt forspring til Fortuna. Dermed var der, på en eller anden måde, igen balance i regnskabet, siger Theresa Nielsen:
– Det var super fedt, at vi på denne måde kunne rejse os efter skuffelsen onsdag aften. Det er en god afslutning på et fantastisk år, hvor det endte med, at vi røg ud til et godt hold.
Brøndby IF og Fortuna Hjørring er med afstand Danmarks to bedste fodboldhold. Derfor var lørdagens sejr, der kom i hus i de aller sidste minutter, ekstra dejlig, fortæller Theresa Nielsen:
– Vi kom først bagud, men fik så udlignet. Et resultat vi godt kunne være tilfreds med. Men at vi så ender med at hive sejren hjem, er da bare ekstra godt. På den måde er denne halvsæson mere end godkendt, og vi har samtidig lært en masse af den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top