Guldmedaljer og omsorg
karate-1.jpg
Sådan så Glostrups hold til SKIF’s Danmarksmesterskab ud. Foto: Glostrup Karateklub
SPORT. Glostrup Karateklub kom hjem med både medaljer og anerkendelse fra forældre til konkurrenter, da de forrige weekend var i Odense til konkurrence

Glostrup Karateklub havde lørdag den 5. november arrangeret samkørsel med stor bus fra Florasvej, og klokken 05:00 satte bussen kurs mod Paarup-Hallerne i udkanten af Odense med 43 forventningsfulde instruktører, deltagere, dommere og forældre som passagerer. Målet var SKIF’s Danmarksmesterskab 2016.
Vanen tro startede mesterskaberne op med børn og unge fra 8-16 år, og her gjorde Glostrup Karateklub et overraskende stort indhug i medaljebeholdningen. Denne trend fortsatte i voksenrækkerne, hvor klubben i kumite (fri kamp) for første gang fik to guld og en sølvmedalje. Resten af den store medaljehøst blev hentet hjem i kata (kampmønster mod tænkte modstandere) – både individuelt og i hold.
– Alt i alt blev det til syv guld, tre sølv og ni bronze, som i sig selv er et tilfredsstillende, sportsligt resultat men også udtryk for værdien af opbakning, omsorg og tilstedeværelse fra forældre, klubkammerater og instruktører. Varmende og glædeligt var det også at høre fra de deltagere, der ikke fik medaljer, at de ikke havde tabt – men flere gange i løbet af dagen havde vundet over sig selv, siger Walther Kjøng fra Glostrup Karateklub, Yujo-kai.

Hjalp konkurrent
Den helt store præmie og anerkendelse kom fra en helt uventet kant. En forælder fra en konkurrerende klub havde efter stævnet lavet et opslag på SKIF’s åbne Facebook-side, hvor han roser to navngivne piger fra Glostrup Karateklub, Yujo-kai, for deres hjælpsomhed og store omsorg omkring hans barn i en svær situation. Han udtrykker sin anerkendelse og vil gerne vide, hvad klubben mon gør ved medlemmerne for at skabe en sådan indstilling?
– Det er svært at svare på, for det er i høj grad elevens egen fortjeneste, men det antyder, hvad sammenhold, inklusion, tryghed, anerkendelse og et fælles mål kan gøre for mennesker. I vores regi hedder det KPD (Kampkunstens Pædagogik og Didaktik), som er en læringsmodel, udviklet af mig selv og min kone Anne gennem fire årtier. Kort fortalt tager modellen sit udgangspunkt i den enkeltes person, familie og sociale baggrund, der så hægtes sammen med fysisk og mental træning i kampkunst, siger Walther Kjøng.
Som rosinen i pølseenden ved stævnet fik Anne og Walther overrakt diplomer som det synlige bevis for at have opnået 5.dan i World Karate Federation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top