Hæder til lærer på Nordvangskolen
57966a_Birthe_Frederiksen.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Birthe Frederiksen har vist medaljen frem på skolen. Foto: Glostrup Kommune
GLOSTRUP. Mandag d. 14. november var Birthe Frederiksen, overlærer på Glostrup Skole, på fint besøg på Christiansborg. Her var hun i audiens hos dronning Margrethe for at takke for den fortjenstmedalje, hun havde modtaget for 40 års tjeneste som lærer på Nordvangskolen

Allerede i august blev medaljen overrakt af Glostrups borgmester. Efterfølgende benyttede Birthe sig af den mulighed, modtagere af fortjenstmedaljer har, for at takke dronning Margrethe personligt ved en af de månedlige audienser på Christiansborg.
– Hvis man har været på en skole så længe, så må man kunne lide børn, var en af majestætens bemærkninger til Birthe ved audiensen.
Birthe synes i det hele taget, at hun mødte en glad og afslappet dronning.
– Jeg synes, at det var sjovt at opleve hele setuppet omkring det derinde, siger Birthe med et smil. En sjov detalje var, at kontorchefen, som vejleder borgere inden audiensen, sagde: ’Nyd det, og vær dig selv. Det er den eneste gang, du kommer til at opleve det.’ Det er slet ikke så fint, som man går og siger, fortæller Birthe.
– Man går for eksempel ikke baglæns væk fra dronningen, og det er kun dronningen, der siger De til én.
Birthe har selvfølgelig vist medaljen frem i sine 7. og 8. klasser, og nogle af eleverne fik endda lov at holde den. Nu mangler hun blot at skrive sin levnedsbeskrivelse og sende den til opbevaring i Ordenskapitlet, hvor den vil bidrage til Danmarks personal- og kulturhistoriske samling.

1 kommentar om “Hæder til lærer på Nordvangskolen”

  1. Heino Oesten siger:

    Hun hedder Birthe Frederiksen.. Ikke Danielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top