Ib Terp bisat
IMG_0812.jpg
Torsdag blev den tidligere socialdemokratiske borgmester i Brøndby, Ib Terp, bisat fra Brøndby Strand Kirke. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Torsdag blev tidligere borgmester i Brøndby, Ib Terp, bisat fra Brøndby Strand Kirke. Mange var mødt op for at tage afsked

Ib Terp var igennem mange år lokalpolitiker og borgmester i Brøndby. Men han var meget mere.
Det blev tydeligt, da han torsdag eftermiddag blev bisat fra Brøndby Strand Kirke.
Det var nemlig ikke kun de lokale med- og modspillere i kommunalbestyrelsen og flere af kommunens medarbejdere, der var mødt op for at tage afsked med Ib Terp.
Det samme var familien, vennerne, de meninge partimedlemmer, folketingspolitikere, unge mænd i dynejakke og kasket, ældre på el-scooter og borgmestre fra de omkringliggende kommuner.
Alt sammen et udtryk for, at Ib Terp var en mand, der havde en meget bred, stor og varieret kontaktflade af venner, bekendte og samarbejdspartnere.

Drevet af retfærdighed
Det var provst Ole Kollerup, der stod for bisættelsen, og han fremhævede i sin tale blandt andet Ib Terps indsats for kulturhuset Brønden:
– Ib Terps liv var – ud over sine nærmeste – knyttet til arbejdet på rådhuset. Og til byen her. Især skal fremhæves hans indsats for at få bygget kulturhuset Brønden her i Brøndby Strand og hans ideer med hvad huset skulle bruges til.
Og så var Ib Terp, sagde Ove Kollerup, indtil det sidste i besiddelse af en stor retfærdighedssans:
– Ib Terp var, som vi hørte, allerede i barndommen et menneske, der stod op og forsvarede andre, der blev ramt af uret. Det gjaldt også som borgmester. Den sidste gang i embedet var da Radio24Syv anklagede kommunes ansatte for ikke at hjælpe en mand, der ikke ønskede livet længere. Den måde at udstille medarbejderne på var så åbenlys en uret og med Ib Terps resolutte protest gav pressenævnet ham ret, og medarbejderne fik oprejsning.
Ifølge Ove Kollerup personificerede Ib Terp på denne måde noget af det, der generelt gør sig gældende blandt de lokale politikere:
– I en tid, hvor der tales meget om personer og det personlige brand, så kan vi brøndbyborgere forenes i taknemlighed over vore lokale politikere og borgmestre gennem tiden. De har tjent os for at skabe de bedste rammer. Politik er også øretævernes holdeplads, når der ind imellem skal træffes svære beslutninger. Men altid er det sket i ønsket om at tjene borgerne på den bedste mulige måde. Til disse politikere hørte bestemt også Ib Terp, der på sin egen stille facon kæmpede og arbejdede for os og vores kommune så længe kræfterne rakte.

Sørgede for solskin
Ifølge Ove Kollerup er det at være borgmester i Brøndby et hverv, der kræver mange kvalifikationer.
Og selv da Ib Terp nåede et punkt, hvor hans evner ikke rakte, forstod han at tænke i alternativer, sagde Ove Kollerup:
-Det hører med til embedet som borgmester i vores kommune, at man har en god sangstemme og kan synge for til fællessang. Også på de berømte pensionistskovture. Her var Ib Terp lidt i forlegenhed i forhold til sin forgænger. Det løstes ved, at den gamle borgmester fortsat var fast deltager. Til gengæld sørgede Ib Terp for, at der altid var flot solskin. En god arbejdsdeling.

Kærlighed og fodbold
I sin tale fortalte Ove Kollerup også om, hvor den dengang nye borgmester mødte sin anden kone, Mette Aabrink:
– Og en dag under forberedelserne til det næste kommunalvalg (2005, red.) løb han ind i dig, Mette. I lærte hinanden endnu bedre at kende, da du blev valgt som 1. suppleant. Nu ville du gerne vide lidt mere om Brøndby Kommunes økonomi, og hvordan det hele hænger sammen. Her var Ib en klog mand at gæste. Og som det grundige og pligtopfyldende menneske, han var, inviterede han dig ned på rådhuset, hvor han i samfulde tre timer holdt skole for dig. Imponeret var du og tænkte: Jeg må hellere kvittere med en middag som tak for indsatsen. Og Ib ankom med en kæmpe buket i kommunens blå-gule farver. Og så var du solgt. I blev gift og I blev velsignet her i kirken i 2007 med efterfølgende fest i Michael Laudrup Lounge på stadion. Det stadion og den fodboldklub, som Ib var fast knyttet til gennem mange år. Ja, der er næsten ikke den hjemmekamp, hvor Ib ikke har været og heppet på vore drenge.

Rigtig socialdemokrat
Blandt de cirka 400 deltagere i bisættelsen var Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet.
Når hun skal beskrive sit syn på Ib Terp, er der særlig en oplevelse, hun fremhæver:
– Jeg skulle besøge Brøndby som justitsminister. Da vi gik rundt i Brøndby Strand sammen, hilste Ib på alle, for han kendte alle.
Og netop dette kendetegnede Ib Terp som borgmester, mener Mette Frederiksen:
– Ib var stolt af Brøndby. Det var hævet over enhver tvivl. Og så var han en vigtig og dygtig socialdemokratisk borgmester, der stod for de klassiske værdier, altså fokus på bolig, ældre og uddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top