Kampagne for unge med sorg sparkes i gang i Brøndby
SPORT. På lørdag har et landsdækkende projekt, der sætter fokus på idrætsklubbers hjælp til børn i sorg, kick off i Brøndby

140.000 børn og unge oplever, at en far, mor, søster eller bror får en alvorlig sygdom. 7.000 oplever at en forælder eller søskende dør. Andre oplever måske mobning, ensomhed, skilsmisse i familien eller andre ting, der kan udfordre trivslen markant.
Men er de danske fodboldklubber og idrætsforeninger gearet til at rumme og støtte børn og unge, der mistrives?
Det vil Børn, Unge & Sorg udfordre i den kommende tid, hvor organisationen drager på turne til de danske superligaklubber.
Her skal børne- og ungdomsspillere fra klubberne deltage i workshops, som skal styrke sammenhold og kommunikation om de ting, der er svære.
I første omgang besøges Brøndby IF og en række andre superligaklubber, men målet er at nå ud til et bredt udsnit af danske fodboldklubber og idrætsforeninger.
– Vi vil gerne understøtte en sund konkurrencekultur i klubberne. En kultur, hvor det ikke kun handler om at vinde på banen, men en kultur, hvor sammenhold og åbenhed gør det trygt og muligt for børn og unge at være, også når livet er svært, siger direktør i Børn, Unge & Sorg, Preben Engelbrekt.

Stærkt samarbejde
Håbets Hold er finansieret af Carlberg Sportsfond, og projektets workshops er udviklet i samarbejde med Gerlev Idrætshøjskole.
– Carlsberg Sportsfond støtter Håbets Hold, fordi vi gerne vil være med til at styrke sammenholdet i klubberne. Det er vigtigt ikke kun at have fokus på sporten, men også det, at børn og unge knytter venskaber ude i klubberne, og at de er der for hinanden, når der er brug for det, siger kommunikationsansvarlig Anni Lyngskær fra Carlsberg Sportsfond.

Kender det fra sig selv
Håbets Hold har kampstart i Brøndby IF på lørdag den 12. november.
Her vil børne- og ungdomsafdelingen få besøg af et trænerhold bestående af tidligere landsholdspiller Julie Hauge Andersen, nu kursusleder på Gerlev Idrætshøjskole, psykolog Anitta Guldberg fra Børn, Unge & sorg samt ambassadør og anfører for Håbets Hold, Pierre-Emile Højbjerg, der selv har haft sygdom og sorg inde på livet, da han mistede sin far til kræft som 18-årig:
– Det var en svær tid for mig, da jeg mistede min far. Jeg havde svært ved at holde hovedet koldt og blev hurtigt stresset. Jeg ville ikke se nogen mennesker og blev let ked af det. Længe talte jeg ikke med nogen om det – jeg manglede et sted, jeg kunne være ærlig. Jeg har haft masser af succes på banen, men det eneste jeg ønskede var, at min far havde set det. Jeg håber, at jeg med Håbets Hold kan gøre mit til at skabe en kultur, hvor der er større åbenhed i klubberne og blandt holdkammerater om det, der er svært.

BIF er med
– Allerede i dag arbejder trænere og holdledere i Brøndby IF hårdt for at skabe de bedste sociale rammer for børnene. Vi glæder os meget til at blive endnu dygtigere til at spotte og støtte de børn, som har et behov for særlig omsorg. Vi er indstillet på at lære helt nye tilgange til det vigtige trivselsarbejde. Fodbolden er et godt forum til at danne tætte venskaber, og kan skabe tillidsfulde relationer, der gør at børnene med rette værktøjer tør åbne sig overfor både voksne og medspillere. Vi ser i dag sammenhold og god holdånd på fodboldbanen, og ser frem til at kunne flytte disse gode egenskaber udenfor fodboldbanen, siger integrationskonsulent Mustapha Saleh fra Brøndbyernes IF.

Håbets Hold er navnet på et tilbud til fodboldklubber, der, med en anderledes form for fodboldtræning, skal bedre børns og unges evne til sammenhold og kommunikation, når livet gør ondt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top