Lærerformanden: Det er trist
DSC_0146-1.jpg
Der var på det seneste kommunalbestyrelsesmøde langt fra enighed om, hvordan man skal forholde sig til lærernes arbejdsforhold i Vallensbæk. Foto: Heiner Lützen Ank
VALLENSBÆK. Da Vallensbækpolitikerne onsdag diskuterede underskrivelsen af et forståelsespapir med lærerne lyttede lærerformanden med og var ikke imponeret

– Det var en trist oplevelse. Diskussionen var ikke særlig nuanceret.
Sådan sammenfatter Merete Randskov, formand for lærerforeningen i Vallensbæk, den debat, kommunalbestyrelsen havde onsdag aften.
Fra tilhørerpladserne kunne hun overvære, hvordan der blev argumenteret for og imod, at der skal indledes en dialog om underskrivelsen et forståelsespapir med lærerne.
Men faktisk var det med blandede følelser, Merete Randskov oplevede, at et flertal stemte Socialdemokratiets forslag ned, uddyber hun:
– I grunden har vi en god dialog med forvaltningen, ligesom tillidsrepræsentanterne fortæller, at der lokalt er en god dialog med ledelsen. Men med den politiske ledelse i kommunen er der ikke en dialog, og det er ærgerligt.

Vil være godt signal
Folkeskolen, både lokalt og nationalt, har de senere år undergået store forandringer. Forandringer lærerne i Vallensbæk også vil mærke til fremover.
Et forståelsespapir ville ikke, mener Merete Randskov, med et snuptag fjerne de problemer, der er i forbindelse med dette. Men det vil sætte en ramme, som vil motivere lærerne:
– Jeg tror ikke, det er sådan, at et forståelsespapir med ét gør det hele meget lettere. Men det vil være en anerkendelse af lærernes indsats, og det vil være med til at skabe motivation blandt dem. Samt opkvalificere dialogen.

Øger tiltrækning
Under debatten hævede Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, at et forståelsespapir vil øge mulighed for at tiltrække lærere til Vallensbæk.
Den holdning deler Merete Randskov:
– Det er min oplevelse, at de steder, hvor man har et forståelsespapir, er det lettere at tiltrække erfarne lærere. Nyuddannede lærere har nok en større tilbøjelighed til at tage de jobs, de kan få. De kigger nok ikke så meget på, hvordan det for eksempel er med forståelsespapirer. Men der er ingen tvivl om, at erfarne lærere blandt andet kigger på, om der er et forståelsespapir, når de søger et job.

Problem er der stadig
Det politiske flertal afviste at lave et forståelsespapir. Det må de lokale lærere så forholde sig til, siger Merete Randskov:
– Det er jo ærgerligt, for sådan et papir kunne jo føre til en mere kvalificeret dialog om vores arbejdsbetingelser. I stedet må vi nu være gode til at informere lærerne om den dialog, vi har med forvaltningen.
Men der er, slår Merete Randskov samtidig fast, stadig et grundlæggende problem for lærerne:
– Det store problem er at der er mindre tid til forberedelse end tidligere. Det er en stor udfordring. Men det blev altså ikke løst i denne omgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top