Lydhelvede i svømmehallen
Af Ole Dam Dalvangsvej 25 Glostrup Glostrups borgmester John Engelhardt indviede for nylig det længe ventede varmtvandsbassin i Glostrup Svømmehal. I den politiske beslutningsproces, som mundede ud i en millioninvestering, var mantraet babysvømning og wellness for ældre, samt at bassinet skulle være et stilleområde. Jeg må desværre konstatere, at den foreløbige praksis ikke imødekommer disse […]

Af
Ole Dam
Dalvangsvej 25
Glostrup

Glostrups borgmester John Engelhardt indviede for nylig det længe ventede varmtvandsbassin i Glostrup Svømmehal.
I den politiske beslutningsproces, som mundede ud i en millioninvestering, var mantraet babysvømning og wellness for ældre, samt at bassinet skulle være et stilleområde.
Jeg må desværre konstatere, at den foreløbige praksis ikke imødekommer disse ønsker.
I efterårsferieugen gik det helt grassat, og området blev omdannet til et mareridtslignende morskabsbassin, selv om resten af svømmehallen giver rigelig plads til disse aktiviteter.
De mødre, som troede, de skulle have det hyggeligt og rart med deres småbørn, blev dybt skuffede.
Realiteterne var, at halvvoksne børn erobrede området og etablerede et legeland med et lydniveau så højt, at jeg ikke tøver med at beskrive det som direkte sundhedsfarligt for små ører og såmænd også for gæster og personale. Ældre kan tage deres høreapparater af og alligevel føle det dybt ubehageligt.
Små børn har ikke den mulighed.
Det er faktisk en sag for Arbejdstilsynet.
Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal opleve en livlig knægt springe ud fra kanten og lande ganske tæt på en mor med sin baby.
En glad badeoplevelse for småbørn, forældre og ældre bliver ødelagt. Den eneste udvej er, at børn på 6 – 15 år henvises til de øvrige bassiner.
Selvfølgelig vil det blive mødt med kritik, men realiteten er, at det ikke er muligt at imødekomme alle ønsker.
Denne løsning er den bedst tænkelige og den eneste, der kan fungere på sigt.
Svømmehallens medarbejdere fortjener ikke at blive gidsler i uløselige konflikter mellem de større børn og øvrige gæster.
Glostrup Kommunes gode intention med denne store investering fortjener ikke at blive ødelagt af et misforstået hensyn til de større børn, som i forvejen har rigelig plads til at udfolde sig på i vestegnens bedste svømmehal for hele familien.

Svar:
Ro på, det er en stillezone
Af
Allan Brink
Christensen, idrætschef i Glostrup Kommune

Varmtvandsbassinet er en stillezone, der skal tilgodese svømmehallens gæster i bred forstand.
Der skal være plads til babysvømning, holdtræning for alle aldre, genoptræning og så har vi også afsat tid til offentligt åbent i varmtvandsbassinet.
I weekender og skoleferier har vi traditionelt besøg af mange unge mennesker, som leger og hygger sig, og det giver selvfølgelig et højere lydniveau end på en normal hverdag.
Svømmehallen omdannes i ovennævnte tidsrum til legeområde, og det kan godt føre til lidt bølgeskvulp (i overført betydning) mellem brugerne, hvor personalet må henstille til, at de gældende regler overholdes – sådan har det altid været.
Varmtvandsbassinet er et forholdsvist nyt tiltag, som kræver et andet sæt spilleregler for at sikre den gode oplevelse. Vi står midt i en læringsproces omkring, hvordan vi håndterer håndhævelsen af reglerne og ikke mindst får synliggjort reglerne for gæsterne bedst muligt.
Jeg er opmærksom på, at der er plads til forbedring.
Ved varmtvandsbassinet skilter vi nu med, at børn under 16 år skal ledsages af en voksen.
Jeg har en forventning om, at det vil have en positiv effekt, så der bliver roligt og hyggeligt for alle i stillezonen.
Jeg vil benytte lejligheden til at takke for de rosende ord, som Ole Dam slutter af med i sit læserbrev.
Vi er en svømmehal for hele familien – også i varmtvandsbassinet, hvis stillezonen vel at mærke respekteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top