Man ved ikke rigtig, hvad de laver
IMG_8838.jpg
Susan Pedersen har skrevet sit barn op til institution, men er kommet i tvivl om, hvorvidt hun i stedet skal vælge dagplejen. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Dagplejen i Brøndby vil gerne vise, hvad de har at tilbyde børn og forældre. Derfor er de begyndte at inviterer barslende forældre på besøg

På den blå madras midt i lokalet undersøger en lyshåret pige, hvordan det lyder, når man slår en plastikske ned i en plastiktallerken. Igen og igen.
Ved siden af står en anden pige på vaklende ben og hiver plastiklegetøj op af den store kurv. Når hun falder, rejser hun sig op igen og fortsætter.
Midt på gulvet sidder tre mødre og småsludre, mens børn med hagesmæk og praktiske heldragter kravler rundt på dem.
Det er fredag formiddag i Dagplejehuset Mariehønen i Brøndbyvester.
Babyrytmikken, som dagplejen i Brøndby er begyndt at invitere forældre, der går hjemme med deres babyer, til, er slut.
Det er derfor blevet tid til babymos, bananer og udveksling af erfaringer og tanker.
Om alt det, der fylder, når man går derhjemme. Men også om, hvorvidt det kunne være en ide, når barslen indenfor de næste måneder stopper, at sende sit barn i dagpleje i stedet for institution.
For det er nemlig tanken med dette initiativ, at flere skal overveje, om dagpleje ikke var noget for dem og deres barn, fortæller Gyrite Johansen, dagplejeleder i Brøndby Kommune:
– Vi oplever hele tiden i dagplejen, at der er mange forældre, der ikke ved, hvad dagplejen står for og i det hele taget ikke ved, hvordan vi arbejder. Derfor har vi taget dette initiativ og har inviteret barselforældre til rytmik i legestuen med deres babyer.

Et kvalificeret valg
I Brøndby er der 25 dagplejere spredt ud over hele kommunen.
Som dagplejeleder er det Gyrite Johansens opgave at vejlede om dette tilbud, og for hende er det ikke afgørende, om man vælger institution eller dagplejen, men at man træffer et kvalificeret valg.
Derfor kunne Gyrite Johnansen godt tænke sig, at flere forældre kendte til dagplejenes tilbud:
– For mig er det vigtigt, at man som forældre vælger det dagtilbud, man er tryg ved. Men for at kunne tage en beslutning om, hvor det skal være, skal man vide, hvilke valg der er.

Det kunne godt være
Susan Pedersen er en af de mødre, der har taget imod invitation til at komme i Mariehønen og lave babyrytmik og høre mere om dagplejetilbuddet.
For to måneder siden blev hun mor for tredje gang. De to ældste gik i institution, fordi det var det mest praktiske dengang.
På samme måde har Susan Pedersen også per automatik skrevet den mindste op til tre institutioner. Men hun er kommet i tvivl:
– Jeg kender ikke så meget til, hvordan det foregår i dagplejen. Men efter at have hørt om det her, er jeg begyndt at overveje, om jeg ikke skulle skrive mit barn op til en dagpleje.
Selvom Susan Pedersen således ikke selv har erfaring med dagplejen, mener hun, der må være en oplagt fordel:
– Der må være mindre larm, og det er dejligt at tænke på.
Desuden er en af Susan Pedersen umiddelbare bekymringer forsvundet, efter hun har hørt nærmere om dagplejen:
– Jeg havde tænkt på, om der foregik aktiviteter i dagplejen. Men det er jeg ovehovedet ikke bekymret for mere, for jeg har jo fundet ud af, at de laver mange aktiviteter ud af huset.

Der mangler noget
Spørger man Susan Pedersen og de øvrige mødre, der er dukket op denne fredag formiddag, hvorfor de ikke tidligere har overvejet dagplejen, siger de samstemmende, at der også er en lavpraktisk grund til dette:
– Faktisk skal man lede længe på Brøndby Kommunes hjemmeside, hvis man vil vide mere om dagplejen. Der står en masse om institutionerne, men ikke om dagplejen.
Gyrite Johansen kan godt se, at informationerne på hjemmesiden kunne være flere og mere uddybende.
Men hun og de øvrige medarbejdere i dagplejen har allerede taget et nyt initiativ i forhold til at informere om dagplejen. De har nemlig lavet en folder, som fortæller mere om tilbuddet.
Heri kan man blandt andet læse, at børnene i dagplejen bliver sprogstimuleret, arbejder med sanser og motorik, og at der naturligvis foregår opsyn i dagplejen. Alt sammen på linje med det, der foregår i institutionerne.
Susan Pedersen rejser sig for at gå hjem med sin baby:
– Det kan da godt være, jeg skal overveje det en gang mere.

Vil man høre mere om dagplejen i Brøndby Kommune, kan man kontakte Gyrite Johnansen på tlf. 43 28 25 99.
Man kan også kontakte Gyrite Johansen, hvis man som mødregruppe gerne vil have besøg for at høre mere om dagplejen eller det at få sit barn passet efter endt barsel i dagplejen eller institution.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top