Observationshjem fyldte 50
forsorgshjem.jpg
Stedfortræder Inger Feldbæk i lokalet, der er gjort klar til fest. Foto: Mette Ove
GLOSTRUP. I sidste uge kunne Glostrup Observations- og behandlingshjem fejre 50 års jubilæum

Torsdags var det præcis 50 år siden, Glostrup Observations- og behandlingshjem åbnede. Det blev markeret på hjemmet på Dalvangsvej.
– Det blev fejret med champagne, orienteringsløb, restaurant for børnene med alle deres livretter og afslutningsvis biograf med popkorn og hygge, siger Mette Ove, forstander på hjemmet.
Tilbuddet består af et spæd- og småbørns afsnit, med børn fra 0-6 år anbragt uden forældre. Børnenes følelsesmæssige, fysiske og/eller sociale udvikling skønnes truet i et omfang, der kræver speciel observation, undersøgelse og/eller behandling.
– Børnene er ofte født af mødre med stof- og alkoholmisbrug, mødre med begrænsede intellektuelle ressourcer eller med psykisk sygdom. De har været udsat for omsorgssvigt i forskellige grader. Vi kan have 18 børn boende. Desuden tilbyder vi familiebehandling. Her indskrives hele familien og behandlingen tilrettelægges individuelt efter, hvad den enkelte familie har behov for. Derudover tilbyder vi familiebehandling i familiers eget hjem, siger Mette Ove.
Glostrup Observations- og Behandlingshjem har driftsoverenskomst med Københavns Kommune, men har fast samarbejde med flere andre kommuner omkring København, blandt andet Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top