Valg på gymnasiet
Valgdag-BG_3.jpg
Fredag var der valgtema på Brøndby Gymnasium, og i nat har eleverne fulgt selve valghandlingen. Foto: Rebecca Bro/Brøndby Gymnasium
BRØNDBY. Fredag havde eleverne på Brøndby Gymnasium tema om præsidentvalget i USA

I dag er det, sandsynligvis, afgjort, hvem der skal være præsident i USA.
Som optakt til dette valg, var Brøndby Gymnasium fredag klædt i rød-hvide-blå farver og omdannet til en smeltedigel af workshops, hvor elever og lærere planlagde kampagner for Hillary Clinton og Donald Trump, så amerikansk politik gennem House of Cards-øjne, arbejdede som religiøse lobbyister, holdt latinovalgfest, og diskuterede krigstraumer og rollespil.

Konsekvenserne
Som dagens højdepunkt optrådte folketingsmedlem og tidligere justitsminister, Morten Bødskov (S) med sit bud på, hvilke konsekvenser det amerikanske valg kan få for Danmark.
Her fik eleverne mulighed for at stille spørgsmål, og de blev især klogere på amerikansk sikkerhedspolitik og forsvarspolitik samt det økonomiske og handelsmæssige forhold mellem USA og resten af verden.
Efter besøget var Morten Bødskov godt tilfreds:
– Eleverne fik et godt indblik i Trump og Clintons politik, deres kampagner og de enorme pegebeløb, der er i spil. Vi fik talt om Trumps vilde udfald, Clintons sager og om den store sejrherre ikke kan gå hen og blive Ruslands præsident Vladimir Putin. For hvis Trump vinder, vil Putin så ikke stå stærkere og hvad vil det betyde for Danmark, Europa og forholdet til Rusland?
På den baggrund var Morten Bødskov også overbevist om, at eleverne har fulgt godt med i valget de sidste dage:
– Eleverne på Brøndby Gymnasium er meget engageret. Jeg er sikker på, at de vil følge meget med i valgkampens sidste dage med meget stor interesse.

Har fulgt med i nat
Frokosten bød naturligvis på american burgers, og dagen afsluttedes med en café, der tog forskud på den forestående valgfest i en festligt pyntet kantine.
Selve valgdagen blev fejret i nat, hvor næsten 100 elever fulgte valget på storskærm i kantinen og med soveposer, popcorn og cola.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top