Vallensbæk nomineret til årets ungdomskommune
Festlig-Fredag-160916-fotos-af-Kim-Matthai-Leland-197-1.jpg
Blandt andet Festlig Fredag har været med til at give Vallensbæk Kommune en nominering til årets ungdomskommune. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Vallensbæk Kommune er den ene af ni kommuner, der er indstillet til at blive årets ungdomskommune

Vallensbæk Kommune er med i opløbet om at vinde prisen som årets ungdomskommune.
Prisen uddeles af DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, til en kommune, der gør en ekstraordinær indsats for unge.

Udvikler sig med andre
I Vallensbæk Kommune bliver de unge, ifølge DUF, klædt på til fremtiden, og DUF fremhæver i sin beskrivelse af Vallensbæk Kommune blandt andet, at der arbejdes ud fra devisen om, at de unge udvikler sig i mødet med hinanden, med et mangfoldigt foreningsliv, med musik og kulturen, erhvervslivet og refleksion over uddannelses- og jobmuligheder, og i mødet med andre generationer.
Desuden nævner DUF Indvielsen af BikePark’en, kommunens gadeteam, Festlig fredag, Hackathon og Mad i generationer som noget, der gør, at Vallensbæk er med i kapløbet om at blive årets ungdomskommune.

Anerkendelse
– Der ligger et stort potentiale i at inddrage unge i kommunernes arbejde, og mange kommuner gør allerede et flot stykke arbejde. Vi håber, at vi med Ungdomskommuneprisen kan inspirere endnu flere kommuner til at arbejde med unges deltagelse og med initiativer for og med unge, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.
Ungdomskommuneprisen er stiftet af DUF som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge.
Hvert år kåres en vinder som Danmarks bedste kommune for unge, og i år er ni kommuner med i kapløbet om den ærefulde titel.

De bedste rammer
Jytte Bendtsen (K), er formand for Børne- og Kulturudvalget i Vallensbæk, og hun glæder sig over nomineringen:
– Jeg er rigtig glad for vi er med i opløbet, da vi i Vallensbæk er meget optaget af at børn og unge får den bedst mulige start på livet med alle muligheder åbne til at få en uddannelse, dyrke deres interesse og dermed får de bedst mulige betingelser for at få uddannelse og job. En uddannelse er et godt fundament for et godt liv. Det handler også om, at vi skal stille de bedste rammer op for at børn og unge har et aktivt, socialt og sundt liv, blandt andet med deltagelse i foreningslivet, og give mulighed for kulturel fordybelse og oplevelser, der udfordrer og udvider børn og unges horisont.

Og vinderen er
Vinderen bliver kåret i november måned af et dommerpanel, som i år, foruden DUFs formand Kasper Sand Kjær, består af Rikke Lauritzen, næstformand KLs Børne- og Kulturudvalg, Willy Eliasen, borgmester I Egedal Kommune, som vandt prisen i 2016, og Maria Bruselius, Lektor på Center for Ungdomsforskning.
I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår, gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

I alt er ni kommuner nomineret.
Prisen samt en kunstpræmie af en ung kunstner overrækkes til vinderkommunen i januar 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top