Årets frivillig er et kendt ansigt i lokalmiljøet
Ali2.jpg
Ali Koc er et kendt ansigt i lokalmiljøet i Brøndby Strand. Foto: Mette Krogh Olsen
BRØNDBY. Ali Koc er en kendt figur, når han kører rundt i Brøndby Strand på sin elscooter. Tidligere i år blev han kåret til årets frivillig

I år er første gang, Brøndby Kommune uddeler Frivilligprisen.
Prisen gives til en frivillig, der i særlig grad har ydet en frivillig indsats over for kommunens ældre, voksne, børnefamilier, børn og unge.
Og i år gik prisen til Ali Koc, som er kendt for sit frivillige arbejde i mange af Brøndby Strands frivillige foreninger og tiltag, for eksemepel Børnenes Rejsebureau, Genbrug 13, Store Legedag og Brøndby Ny Rideklub.

Med samfundssind
Det er en glad og rørt Ali, der fortæller om at vinde prisen:
– Det var dejligt. Pengene er gode, men anerkendelsen er endnu mere værd. Folk stopper op og ønsker mig tiltillykke. Nogle har givet mig et kæmpe kram, nogen jeg slet ikke kender. Alle rygklappene og lykønskningerne giver mig motivation til at fortsætte.
Ali er førtidspensionist, så han går ikke på arbejde og betaler skat:
– Samfundet har givet mig en god behandling, så jeg giver noget tilbage til samfundet på en anden måde ved at engagere mig i frivillige foreninger og lokalområdet. Og det, jeg giver, kommer fra hjertet. Jeg gør det for børnenes skyld og for samfundets.

For børnene
Gennem sit frivillige liv kender Ali mange af områdets børn og unge.
Og børnene har blik for, at Ali er noget helt særligt. Blandt børnene er Ali derfor simpelthen kendt som Onkel Ali.
– Jeg synes, det er trist, at nogen ikke får den omsorg, som de skal derhjemme. De har brug for voksne, som de kan have det rart med. Det er synd for de unge mennesker, de skal ikke være overladt til sig selv og rende rundt på gaden kl. 10 – 12 stykker om aftenen. Jeg snakker med dem, men skal også passe på mig selv og min familie, siger Ali Koc.
I Genbrug 13 er der noget helt særligt, der motiverer Ali. Overskuddet går til afdelingens børnefond og kommer dermed børn i afdelingen til gode. Ali er da også meget klar i mælet:
– Hvis pengene falder i de forkerte hænder, så stopper jeg.

Et naturtalent
– Når jeg kommer hjem efter en vagt i Genbrug 13, så føler jeg, at jeg dur til noget. Det føles som et rigtigt arbejde, og så bliver jeg da også stolt, når Gitte fra Café 13 kommer ned til mig og siger, at jeg kan sælge sand i Sahara, fortæller Ali og fortsætter
– Mine børn er også glade for mit arbejde i Genbrug 13. Nu behøver de ikke sige, at deres far er pensionist, de siger bare, at jeg arbejder i en genbrugsbutik.
Der er da heller ikke en opgave, der hverken er for stor eller lille til den travle frivillige. Det er ham, der er ansvarlig for lageret, men på en helt almindelig vagt, når han også at sælge ud af varerne, sortere de nye varer og rydde op og gøre det hyggeligt for kunderne.
Ali fortæller, at det ikke kun er ham, der nyder godt af hans frivillige arbejde. Hele familien kan mærke, at det er en gladere far og ægtemand, der kommer hjem. Derfor er Alis allerstørste ønske også, at hans sygdom ikke bliver værre, så han kan blive ved med at være en engageret frivillig i lokalområdet.

Artiklen har tidligere været bragt i Din 2660 Kalender, der bliver delt ud i Brøndby Strand Parkerne.
Artiklen er redigeret af Heiner Lützen Ank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top