Børnehavebørn staver med kroppen
IMG_0837.jpg
Mange skolebørn i Brøndby har været involveret i et danseprojekt. Nu er turen kommet til børnehavebørnene. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Adskillige skoleklasser i Brøndby har været igennem forløb, hvor dans og læring kombineres. Nu er turen kommet til en række børnehaver

– Vi leger fangeleg, og hvis man bliver taget, skal man stå op af væggen og lave et bogstav med kroppen. Se, jeg kan lave et O sådan her, forklarer Ceyda på fem år og samler hænderne over hovedet.
Hun og de andre børn fra storegruppen i Børnehuset Nordstjernen i Brøndbyøster har helt tjek på, hvad der skal ske, når de om lidt skal ind og lege ”Stav med kroppen” med en danseformidler fra projektet Dansefyrtårn København og Brøndby.

God læringsfacon
I et forløb over fire uger leger, synger og danser børnene bogstaverne lidt mere ind under huden.
Pædagog Jette Andersen kan allerede se et udbytte af de ugentlige ture til Kulturhuset Kilden, hvor der staves med kroppen:
– Det er en måde at gøre bogstaverne håndgribelige på, og det supplerer rigtig godt de projekter, vi i forvejen har med storegruppen. Sidste uge fik børnene virkelig et gennembrud, der kunne vi se, at det rykkede, det med, at de skal lave et bogstav, når de bliver fanget i fangeleg og også befrier deres venner ved at danne samme bogstav, den fangede de rigtig godt.

Fokus på dans
”Stav med kroppen” er rettet mod førskolebørn i 5-6 års alderen, og 80 børnehavebørn i Brøndby er involveret i projektet.
Projektet er en af de sidste dele af det tre-årige store landsdækkende ”Ta’ fat om dansen”-projekt, der ledes af Dansehallerne og er finansieret af Nordea-fonden.
I løbet af de sidste par år har mange af Brøndby Kommues skoleelever været involveret i ”Dans i skolen”-programmet, der er en del af konceptet.
Undervisningen varetages af professionelle dansere, koreografer og danseformidlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top