Brøndby Gymnasium godkendt til topidræt
20161124_102112-002.jpg
Som det ene af to gymnasier i Danmark er Brøndby Gymnasium blevet godkendt til at have idræt på A-niveau. Det passer godt i skolens profil, mener rektor, og det glæder de nuværende elever. Foto: Brøndby Gymnasium
SPORT. Brøndby Gymnasium er netop blevet godkendt til at udbyde idrætsundervisning på A-niveau. Det glæder rektor og borgmester

Som et ud af kun to gymnasier i hele landet vil Brøndby Gymnasium fra næste år kunne tilbyde idræt på A-niveau, det vil sige det højeste faglige niveau man kan have i gymnasiet.
Dispensationen gives kun undtagelsesvist, hvis man har et helt særegent fagligt miljø og undervisere med særlige kompetencer.
Det er præcist, hvad Brøndby Gymnasium har, og det betyder, at gymnasiet også fortsat kan understøtte satsning på talentudvikling inden for idræt i Brøndby Kommune og på hele Vestegnen.

Dispensation
En ny reform, der træder i kraft i august 2017, har betydet, at ungdomsuddannelserne kun må udbyde studieretninger, der står på Undervisningsministeriets liste med centralt fastsatte fagkombinationer.
Gymnasierne (STX) kan vælge mellem 18 studieretninger, og her er faget idræt ikke i blandt.
Skolerne har dog mulighed for at søge om dispensation.
Den dispensation har Brøndby Gymnasium søgt og fået, så de nu kan tilbyde idræt på A-niveau.
Sammen med Slagelse Gymnasium er Brøndby Gymnasium således de eneste to STX-ungdomsuddannelser i hele Danmark, der kan tilbyde idræt på A-niveau.

Team Danmark-partner
Gymnasiet er Team Danmark uddannelsespartner og tog allerede i 2014 initiativ til at invitere daværende undervisningsminister Christine Antorini på besøg til en snak om at udvikle idræt på A-niveau.
Ministeren var med på ideen, og Brøndby Gymnasium har derefter været helt central i udformningen af lærerplanen for faget.
Det var derfor både forventeligt og et stort skulderklap, at Brøndby Gymnasium netop har fået godkendt sin dispensationsansøgning og således kan tilbyde idræt på A-niveau det kommende skoleår.

Fagligt miljø tiltrækker
– Vi har lige fra gymnasiets start I 2005 arbejdet målrettet med faget idræt og udbudt faget på højt niveau i flere studieretninger. Udviklingsarbejde har opbygget en stærk faglig tradition for faget og et særegent og stærkt fagligt miljø, som tiltrækker meget dygtig arbejdskraft, siger Pia Sadolin, rektor på Brøndby Gymnasium.
Og dette arbejde vil fortsætte:
– Dispensationen betyder, at vi kan fortsætte det arbejde vi blandt andet har sammen med Team Danmark, som giver unge idrætstalenter god mulighed for at kombinere uddannelse og idræt.

Godt for kommunen
Brøndby Kommune deler gymnasiets fokus på idræt, der passer godt ind i arbejdet med den kommende Sportsby og byens generelle profil, siger Kent Max Magelund (S), borgmester i Brøndby:
– Brøndby Kommune er en stor idrætskommune med mange aktive idrætsforeninger og uddannelsesinstitutioner, som gør et kæmpe arbejde for at understøtte de unges faglige og sportslige ambitioner. Brøndby Gymnasium har nu fået en unik mulighed for at tilbyde undervisning og idræt på et niveau, hvor meget få gymnasier kan følge med. Det er en gevinst for kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top