Den er helt pammadyt i havebyen
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen har godkendt syv nye stinavne til Brøndby Haveby afdeling 7. Der var masser af fantasi involveret

Slyngelstien. Kværulantstien. Venskabsstien. Slotsstien. Petanquestien. Syvvejen. Og Pammadytstien.
Det er en alsidig dagsorden, de lokale politikere skal igennem, når de holder kommunalbestyrelsesmøder. Da de den 9. november således først havde gennemgået punkter som økonomisk redegørelse og nye lofter og belysning på rådhuset, skulle de godkende nye stinavne i Brøndby Havebys afdeling syv.

Beboerne bestemte
Navne som var blevet indstillet, efter at beboerne på de pågældende stier er blevet spurgt, og de var altså nået frem til navnene Slyngelstien, Kværulantstien, Venskabsstien, Slotsstien, Petanquestien og Pammadytstien samt navnet Syvstien til Stamvejen i afdelingen.
Det endte med at kommunalbestyrelsen godkendte alle navnene. Men i forbindelse med vedtagelsen rejste Allan Runager fra Dansk Folkeparti dog spørgsmålet om, hvor grænsen går for sti- og vejnavne:
– Vi bøjer os naturligvis for, at de pågældende navne er udtryk for et ønske fra beboerne på stierne. Og jeg kan da godt se det morsomme i, at andre kan le ad, at nogle bor på for eksempel Kværulantstien. Men hvor går grænsen? Hvad kan vi være med til?
Spørgsmålet om, hvorvidt navnene var et udtryk for et oprigtigt ønske og havde en bred tilslutning var også væsentligt for Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget. Han havde derfor ringet til formanden for afdelingen:
– Formanden forsikrede mig om, at alle var blevet spurgt, og at alle bakkede op om forslagene.
På mødet tiltrak særlig et af navnene sig opmærksomhed, nemlig Pammadytstien. Også dette navn havde Vagn Kjær-Hansen spurgt indtil, efter at han kunne konstatere, at ordet ikke fandtes i diverse ordbøger:
– Formanden for afdelingen fortalte mig, at da en af beboerne på stien fik besøg af sit barnebarn, udbrød det: Det her er sådan et rigtig pammadytsted. Det, mente beboerne, var så sødt, at de blev enige om, at det skulle stien hedde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top