Ekstrem oplevelse for Vallensbækløbere
Ekstrem2.jpg
Kim Madsen og Thomas Carlsen fra Vallensbæk deltog i midten af oktober i et ekstremløb i Italien. Foto: Privat
SPORT. Ultraløberne Kim Madsen og Thomas Carlsen fra Vallensbæk har været i Italien for at løbe, og det blev lige så hårdt som forventet

Ultraløbet i de italienske bjerge blev ligeså udfordrende for løberne fra Vallensbæk, Kim Madsen, 41 år, og Thomas Carlsen, 36 år, som de havde regnet med, da de i midten af var i Italien for at deltage i det 90 km lange løb: Ultra lago d’orta. (læs Folkebladet uge 41, red.).
Vejret havde ændret sig markant fra dagene før, hvor det gik fra solskin til let regn og lave temperaturer. Starten gik kl. 05.00 lørdag morgen, og det skulle hurtigt vise sig at blive et dramatisk løb, hvor begge tidligt kom i problemer. Nærmest synkront styrtede begge løbere på vej ned af første bjerge, hvor fugten fra skyerne havde gjort underlaget glat og svært at bedømme. For Thomas Carlsen betød mødet med stenene knækkede vandrestave og for Kim Madsen et blødende sår på armen og en forstrækning i baglåret.
Begge løbere valgte dog at fortsætte, og vandrestavene blev byttede ud med knækkede grene, som godt nok gav ekstra vabler i håndfladerne, men til gengæld kunne det aflaste presset på lårene ved de voldsomme op- og nedløb.
Desværre skulle det senere vise sig for Kim Madsen, at styrtet var mere alvorligt end først antaget. Forstrækningen betød, at benet ikke kunne løftes hurtigt nok, hvilket var et problem på især nedløbende, og efter ni timers løb måtte han udgå.
Thomas Carlsen fortsatte og valgte en mere sikker taktik, med fokus på nydelse af udsigten og at komme sikkert i mål. Efter 22 timer og 35 minutters løb krydsede han således målstregen i Omegna by og havde gennemført sit 8. langdistanceløb og sit 1. bjergløb.

Mange går ud
Normalt udgår mellem fem og otte procent af et ultraløb, men til Ultra lago d’orta udgik hele 24 procent, hvilket understreger, hvor hårdt løbet var, og hvor godt kæmpet det var af Thomas Carlsen. Selvom det blev til vabler, langt ømmere muskler og en skade, var begge løbere tilfredse med oplevelsen og efter planen byder 2017 på mindst et bjergløb mere.
Løbet blev vundet af Daniel Jung, som vandt i tiden 10 timer og 52 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top