Et spørgsmål om værdighed
VALLENSBÆK. På det seneste Kommunalbestyrelsesmøde i Vallensbæk beskyldte DF de øvrige partier for at tænke for økonomisk kreativt

I forbindelse med finansloven for 2016 blev Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance enige om at afsætte en mia. kr. i årene 2016, 2017, 2018 og 2019 til at øge værdigheden i den lokale ældrepleje på forskellig vis.
En pulje penge, der sidenhen er blevet kendt som værdighedsmilliarden.
Men den enighed, der i sin tid herskede mellem Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti på landsplan, er på ingen måde til stede på lokalt plan i Vallensbæk.
Det blev tydligt i forbindelse med det seneste kommunalbestyrelsesmøde den 23. november.
Her beskyldte Dansk Folkeparti nemlig De Konservative og Venstre, sammen med Socialdemokratiet, for at tænke for kreativt i forhold til den lokale udmøntning af en del af de penge, Vallensbæk Kommune har fået, og hvis anvendelse skulle vedtages på mødet.
I forbindelse med budgetaftalen for 2017 er de tre forligspartier nemlig, som Dansk Folkeparti formulerer det, blevet enige om at spare en mio. kr. på egen tid for de svageste pensionister for efterfølgende at genindføre egen tid med penge fra værdighedsmilliarden. Og det var ikke hensigten, mener Dansk Folkeparti.
En kritik Dansk Folkeparti flere gange luftet, også i Folkebladet.
Og altså igen på det seneste kommunalbestyrelsesmøde, hvor Kenneth Kristensen Berth blandt andet sagde:
– Budgetpartierne her i Vallensbæk har været meget friske på dette punkt. Først afskaffede de egen tid, og så genindførte de det med hjælp fra pengene fra værdighedsmilliarden. Det kan altså ikke hjælpe noget, at når vi tager det her initiativ på Christiansborg, at man så gør det her i Vallensbæk og andre kommuner.
De øvrige partier stillede sig uforstående overfor kritikken. Således sagde Henrik Rasmussen (K), borgmester:
– Der er ikke sparet en krone på ældreplejen i Vallensbæk.
Niels Jørgensen fra Venstre undrede sig over, at Dansk Folkeparti endnu engang fremførte kritikken:
– Selvom jeg godt kunne have sympati for af de ting, Dansk Folkeparti foreslår, så kan jeg ikke forstå, det her kommer op igen.
Til dette sagde Kenneth Kristensen Berth:
– Det er for så vidt rigtigt, at der ikke er blevet sparet noget. Men der er omvendt heller ikke blevet tilført de penge, der var tiltænkt, og det er et problem.

Egne forslag
For at kompensere for den mio. kr. Dansk Folkeparti beskriver de øvrige partier for at mangle i ældreplejen, har partiet forslået alternative besparelser på kommunens budget for næste år.
Dermed har Dansk Folkeparti, ifølge egen opfattelse, en ekstra mio. kr., som blandt andet skal bruges til babybesøg på byens ældrecentre og et projekt, der skal hjælpe demente med at arbejde med deres livshistorie.
Dansk Folkeparti var dog det eneste parti, der stemte for dette ændringsforslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top