Håber det går fremad
IMG_9300.jpg
Lenea Petersen er frivillig leder af Røde Kors genbrugsbutik og formand for centerforeningen i Brøndby Strand Centrum. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Lenea Petersen, formand for centerforeningen i Brøndby Strand Centrum, ser muligheder for centeret, men mener samtidig, der er plads til forbedringer

En ældre herre står og kigger på en skjorte. Han holder den først frem foran sig, og så op mod kroppen.
– Vi har et prøverum herovre. Du er velkommen til at prøve den.
Lenea Petersen peger på et hjørne af Røde Kors butikken.
– Det vil jeg gerne.
Lenea Petersen stiller sig ved disken, for så kan hun, som hun siger, svare på spørgsmål og bestyre genbrugsbutikken samtidig.
Og Lenea Petersen har i den grad nok at se til. Samtidig. For ikke alene er hun frivillig leder af Røde Kors genbrugsbutik i Brøndby Strand Centrum. Hun er også formand for centerforeningen, og i den sammenhæng har hun det dobbelt med fremtiden for Brøndby Strand Centrum:
– På sin vis er jeg optimistisk. For der er et spændende udvalgsarbejde i gang, hvor det bliver undersøgt, hvilke muligheder der er for at udvikle området, og det arbejde tager centerforeningen del i. På den anden side kæmper vi dagligt med tiggeri lige herude i gården, og det er altså et stort problem.

Viser vej til centeret
I august besøgte Folkebladet Brøndby Strand Centrum.
En af de lokale, Folkebladet dengang talte med, kaldte stedet en dødssejler.
Så stærke ord vil Lenea Petersen ikke bruge. For der sker også positive ting, der forhåbentligt kan få centeret ud af det dødvande, flere forbinder det med:
– En af de ting, der er sket, er, at der er kommet et stort skilt op nede ved Gammel Køge Landvej, der viser hen til Brøndby Strand Centrum. For i stedet for at sidde i kø dernede, så kan bilisterne jo lige så godt handle her som andre steder.
Og så kommer der nye butikker til, som måske kan være med til forme stedet i positiv retning:
– Den nye Kiwi kan måske være med til at give stedet mere flow.

Politiet er afgørende
Kunne Lenea Petersen frit ønske sig noget, der kunne skubbe hverdagen i Brøndby Strand Centrum i positiv retning, er hun ikke i tvivl:
– Det kunne være dejligt, hvis lokalpolitiet igen blev en del af stedet. Man kan straks mærke, når de er her. Det er i den grad med til at øge trygheden. Om sommeren kan vi med det samme mærke, når de lokalbetjente, der cykler omkring i området, sætter sig på bænken derude. Med det samme bliver stemningen bedre, og folk kommer herned.
Ud over at politiet, når de opholder sig i Brøndby Strand Centrum, øger trygheden og dermed glæden ved at være der, så kan frivillige som Lenea Petersen, også være med til at gøre stedet bedre:
– Vi har netop haft juletræstænding (1. december, red.). Det var frivillige, der stod for det. Sådanne aktiviteter er gode, og til dem kan vi altid bruge flere frivillige, der kan være med til at skabe liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top