Kommune og erhvervsliv diskuterede beskæftigelse
Hackathon-291116-fotos-af-Kim-Matthai-Leland-02.jpg
Søren Krogh-Nielsen (th), direktør i Ricoh Danmark A/S, er medlem af Beskæftigelsesforum. Her ses han ned Anne Laursen, Marketing Coordinator og Kristian Mølllbach Marketing Manager. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Borgmesteren og viceborgmesteren sætter løbende det lokale erhvervsliv stævne for i fællesskab at få nye ideer til erhvervs- og beskæftigelsespolitikken

Henrik Rasmussen (K), borgmester, havde beskæftigelsesplanen med, da Vallensbæk Beskæftigelsesforum for nylig mødtes hos Ricoh Danmark A/S til en drøftelse af strategier og indsatser for jobcentret i 2017.
At mødestedet var hos en af de lokale virksomheder var ikke tilfældigt:
– I Vallensbæk gør vi rigtig meget ud af at samarbejde med erhvervslivet. Det er i mødet med hinanden, gode ideer og nye løsninger på gamle problemer opstår. Derfor har vi særligt fokus på erhvervslivets behov både i forhold til infrastruktur, sagsbehandling og ikke mindst arbejdskraft, siger Henrik Rasmussen og fortsætter:
– De seneste tre år har 64 nye virksomheder skabt 600 nye arbejdspladser i Vallensbæk Kommune.

International og lokal
Søren Krogh-Nielsen er direktør i Ricoh Danmark A/S, og for ham er det naturligt at tage del i arbejdet i Beskæftigelsesforum:
– Jeg blev spurgt af kommunen, om jeg ville være med og takkede ja, da jeg gerne vil være med til at gøre Vallensbæk til en stærk kommune.
Selvom Ricoh er et internationalt firma, så betyder det lokale stadig meget, siger Søren Krogh-Nielsen:
– Vi er for det første international og er derfor aktiv over hele verden. For det andet er vi national, altså driver forretning i Danmark. Men så er vi for det tredje også lokal med cirka 100 medarbejdere, og her betyder det noget, at vi er en del af det lokale miljø. For eksempel i forhold til logistik, uddannelse og infrastruktur.
At kommunerne, som i Vallensbæks tilfælde, har en tæt dialog med erhvervslivet er ifølge Søren Krogh-Nielsen ikke en selvfølge:
– Jeg har ikke tidligere arbejdet et sted, hvor der har været så tæt kontakt mellem en kommune og erhvervslivet, men det er godt, og det giver i sagens natur et tættere samarbejde med kommunen.

Opkvalificering
På mødet, der var det tredje, drøftede Beskæftigelsesforum erhvervslivets behov for kvalificeret arbejdskraft og der blev blandt andet peget på, at der er et stort behov for efteruddannelse af medarbejdere og opkvalificering af jobsøgende, eksempelvis i forhold til den stigende digitalisering, der sker i så godt som alle arbejdsfunktioner.
Beskæftigelsesforum lagde vægt på, at der udvikles samarbejder mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og jobcenter, som kan løfte kompetencerne blandt allerede ansatte og ledige, så de kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top