Lap huller med mobilen
Janus-og-Carsten-fra-Materielgården.jpg
Carsten Petersen og Janus Hvam fra Materielgården på vej ud for at fixe et praj om et skilt, der er blevet påkørt og skal udbedres. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Ny app til mobiltelefonen gør det nemt at give kommunen et praj om for eksempel et hul i vejen

Nu bliver det nemmere for borgerne at give Brøndby Kommune et praj, hvis man spotter et hul i en vej eller en cykelsti, en fyldt affaldskurv, et ødelagt skilt eller graffiti.
Med en app på sin smartphone, kan man ved hjælp af GPS-koordinater give helt præcise informationer om, hvor man er stødt på noget, der ikke er, som det skal være.
Det er Brøndby Kommunes Materielgård, der står for den daglige drift og vedligeholdelse af veje, stier og grønne områder. Men selvom de kommer rundt i kommunen i forbindelse med deres opgaver, så kan de ikke være alle steder hver dag.
Derfor er det en hjælp, at borgerne selv kan være med til at oplyse om de forhold, der trænger til at blive udbedret.
– Vi håber, at borgerne vil tage app’en til sig og hjælpe med at indsende de uhensigtsmæssigheder, de støder på i deres lokalområde. Det gør det nemmere for os at holde Brøndby pæn og velfungerende. Vi gennemgår dagligt alle praj og vurderer, hvad der skal udbedres akut, og hvad der skal ind i planlægningen af kommende udbedringer. Så selvom vi ikke har mulighed for at give borgeren et direkte svar på deres praj, så kan man følge med i status på sit praj via app’en, fortæller Frank Olsen, driftsleder på Materielgården i Brøndby Kommune.

Hjælper på vej
Giv et praj-app’en bruger GPS-koordinater. Så hvis man opdager en skade eller noget der skal rettes op på, så tager man blot sin mobiltelefon frem, tager et foto, giver det en kategori og trykker send, så får Materielgården et praj med en præcis besked om, hvor skaden befinder sig, og hvad det drejer sig om.
– Selvom der formentlig vil komme flere praj fremover, nu hvor det bliver endnu lettere for borgerne at tippe os om fejl og mangler, så gør det også administrationen af opgaverne lettere, ligesom de folk, der skal ud og bese skaden, lettere kan finde frem til det helt rigtige sted ved hjælp af GPS-koordinaterne, siger Frank Olsen.

Man kan gratis hente app’en ’Giv et praj – Brøndby Kommune’ til sin iPhone, iPad, Android mobil eller Android tablet. De borgere, der ikke har en smartphone kan fortsat give et praj på kommunens hjemmeside www.brondby.dk/praj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top