Midterhelle på Hovedvejen skal renoveres
midterrabet.jpg
Den renoverede midterhelle stopper her lige øst for Nørre Allé. Den skal nu fortsætte noget længere østpå. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Midterhellen på den østlige side af Nørre Allé skal have lagt brosten, så den kommer til at ligne midterhellen vest for Nørre Allé. Derudover skal den brolagte del af Glostrup Hule mellem hotellet og konferencecentret renoveres. SF ville hellere bruge penge på bløde trafikanter

Der skal bruges i alt 4,3 millioner kroner på at gøre Hovedvejen og dele af Glostrup Hule pænere. Pengene kommer fra fire forskellige puljer, hvor det enten ikke har været klart, hvad pengene konkret skulle bruges til, eller hvor tingene er blevet lavet med midler fra andre puljer.
Pengene skal dels bruges på at renovere den øverste del af Glostrup Hule, der er vejen mellem Glostrup Park Hotel og hotellets konferencecenter.
Her ligger der i dag nogle brosten og nogle jernbånd, der er lagt som arkitektonisk element.
Brostenen er sunket i jorden, blandt andet fordi de har været kraftigt belastet af arbejdskørsel i forbindelse med opførelsen af den nye hotelfløj og konferencecentret.
– Det her drejer sig om, at underlaget er sunket på vores del af vejen. Når det regner, dannes der ganske gevaldige vandpytter. Det er vores ansvar at få det op at køre igen. Det er rimelig opgave at udføre, sagde John Engelhardt (V).
Forslaget er derfor at genlægge brostenene og fjerne jernbåndene.
Det er forventingen, at den renovering vil koste 700.000 kroner.

Ny midterhelle
Mellem Ringvejen og Nørre Allé er midterhellen på Hovedvejen blevet renoveret med nye træer og brosten. Den renovering vil et flertal i kommunalbestyrelsen gerne have til at fortsætte længere mod øst.
Der mangler cirka 570 meter hen til Byparkvej. Administrationen forventer, at det vil koste syv millioner kroner at renovere det hele, hvis man gør det i tre etaper. Hvis man gør det hele på en gang, kan det blive billigere. Der skal nu laves et udbud, hvor entreprenører skal give priser på begge dele, og derefter skal kommunalbestyrelsen tage stilling til sagen igen. Der blev sat 3,6 millioner kroner af til denne renovering.

Hellere cykelstier
Mette Vennerstrøm (SF) mente, at det var bedre at bruge pengene på at forbedre forholdene for de bløde trafikanter, for eksempel ved at anlægge flere cykelstier.
– For SF betyder forskønnelse ikke så meget i dette projekt, ikke fordi vi har noget imod det skønne, men fordi vi vægter det funktionelle langt højere. I SF har vi en lang række af ønsker til glæde for bløde trafikanter, som hverken er ret dyre eller komplicerede, men som forhåbentlig kan få flere over på cyklerne, og derfor mener vi, at det bør prioriteres over forskønnelse, sagde hun.
John Engelhardt mente ikke, at man skulle blande de to ting sammen.
– Det har intet at gøre med, hvad vi ellers kunne bruge penge på, når vi vil fortsætte arbejdet med at forskønne vores hovedvej, så det ser ordentligt ud at køre gennem vores by. Det synes jeg er et udmærket formål, sagde han.
Formand for Miljø- og Teknikudvalget, Flemming Ørhem (DF), påpegede, at midterhellen også handler om trafiksikkerhed.
– Når vi bygger en ny midterhelle, gør vi vejbanen smallere, og det i sig selv forbedrer sikkerheden, sagde han.
Logikken er, at den smallere vejbane vil få flere til at overholde fartgrænsen på 50 kilometer i timen.
Mette Vennerstrøm holdt fast i, at det ville være bedre at bruge pengene på bløde trafikanter.
– Politik handler om prioriteringer, og vi ønsker at prioritere anderledes her, vi har fokus på bløde trafikanter, sagde hun.
Hun stemte som den eneste for at bruge pengene på bløde trafikanter, resten af kommunalbestyrelsen stemte for at bruge pengene på at renovere Glostrup Hule og midterhellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top