Samråd om kontanthjælpsmodtageres boliger udskudt
GLOSTRUP. Det samråd, hvor to ministre skulle have svaret på spørgsmål udløst af en sag om vejledning af kontanthjælpsmodtag i Glostrup, bliver først afholdt i januar

I midten af oktober skabte det overskrifter på nationalt plan, da Lolland-Falsters Folketidende citerede en direktør fra Glostrup for at opfordre kontanthjælpsmodtagere til at flytte til Lolland.
Glostrup Kommune oplyste, at det ikke var politikken at pege på bestemte områder af Danmark. Senere betød et svar fra Social- og Indenrigsministeren, at kommunen ikke længere ville vejlede folk i at flytte til andre kommuner.
Hele sagen fik folketingsmedlemmerne Leif Lahn Jensen (S) og Kaare Dybvad (S) til at stille spørgsmål til to ministre om regeringens hjælp til kontanthjælpsmodtagere.
De har blandt andet spurgt, hvornår regeringen blev opmærksom på, at kontanthjælpsmodtagere kunne blive tvunget til at flytte fra deres boliger, hvad regeringen har gjort for at hjælpe kontanthjælpsmodtagerne, og hvor mange boliger i Danmark, der står tomme.
Fordi sagerne hører under to forskellige ministerier, var det i første omgang svært at finde en tid til samrådet. Der blev fundet plads i kalenderen 1. december, men fordi Danmark fik ny regering den 28. november, havde ministrene ikke tid til at forberede samrådene, derfor blev samrådet udskudt.
Det skulle oprindeligt have været Inger Støjberg (V), der i den tidligere regering var udlændinge-, integrations- og boligminister samt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen(V), der skulle have svaret på spørgsmål, men ingen af dem er længere ministre for det relevante område.
I stedet er boligministeriet kommet under Ole Birk Olesen (LA), og ny beskæftigelsesminister er Troels Lund Poulsen (V). De to skal svare på spørgsmålene en gang i løbet af det nye år, oplyser Folketingets oplysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top