Sosu’er og sygeplejersker debateret
COLOURBOX568035.jpg

©PHOTOPQR/LA PROVENCE/MAGNIEN Patrice Sujet d'illustration sur la penurie d'infirmieres dans les hopitaux et cliniques privees. ** AUTORISATION OK **

Socialdemokratiet i Glostrup Kommune kunne godt tænke sig, at flere sygeplejersker blev ansat i kommunen. Venstre vil dog hellere have sosu-assistenter. Foto: Colourbox
GLOSTRUP. Glostrup Kommunes andel af Velfærdsmilliarden skal bruges på varme hænder i 2017, men om de varme hænder skal sidde på sosu-assistenter eller om det skal være op til den enkelte leder at vælge medarbejdertype, det var der absolut ikke enighed om i kommunalbestyrelsen

Glostrup Kommune får lige godt fire millioner kroner fra den såkaldte velfærdsmilliard, der var en del af finansloven for 2016.
Hvordan pengene skal bruges i 2017 var til debat på kommunalbestyrelsesmødet i november, og der var ikke enighed blandt partierne.
Det punkt, der gav anledning til debat hedder opnormering med seks sosu-assistenter.
Det koster 2,2 millioner kroner. Det er altså to sosu-assistenter til hver af de tre plejehjem i Glostrup Kommune. Det var den løsning flertallet bestående af Venstre og Dansk Folkeparti gik ind for. Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten mente, at man i stedet skulle give pengene til plejehjemmene og så lade det være op til den lokale leder, om det var bedst at ansætte sosu-assistenter eller sygeplejersker.
– Vi siger, at det skal være et ledelsesansvar hvilken faggruppe, der vil højne kvaliteten bedst til gavn for beboerne, sagde Susanne Nordbjerg Bach (S).
Lars Thomsen (V) mente, at der var en interesse fra Socialdemokratiet i at få pengene til at gå til sygeplejersker i stedet for sosu-assistenter, hvilket han mente ville være en dårlig idé.
– Det handler om, at vi gerne vil have flere varme hænder. Det handler om, at sygeplejersker er dyrere end sosu-assistenter, så hvis vi valgte sygeplejersker, så ville vi få færre varme hænder, sagde han.
Hanne Nielsen (S) mente, at der også skulle være kvalitet i de varme hænder.
– Det, vi ønsker, er kvalitet. Hvis man hæver toppen, så følger det meget ofte med nedad. Hvis man ikke har sygeplejersker i toppen, så får man ikke nogen kvalitet i de varme hænder, sagde hun.
Til det svarede Lars Thomsen, at værdighedsmilliarden bliver brugt på ni personer mere i Glostrup Kommune, tre sygeplejersker og seks sosu-assistenter, hvilket han mente var et meget godt forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top