NKT-bygningens fremtid til debat
Priorparken-og-Vibeholm-luftfoto-med-tegning.jpg
Der er store planer for NKT-bygningen i Priorparken. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Skal man kunne afvikle film- og tv-produktion i den bevaringsværdige NKT- bygning i Priorparken? Det blev diskuteret på et borgermøde i sidste uge

I erhvervsområdet Priorparken ligger den bevaringsværdige NKT-bygning, som stedets nuværende ejere, Tæst og Litecom, har store planer for.
De vil nemlig gerne omdanne de store forhold til produktionshus og eventhal, der også kan bruges til musik- og tv-produktion med publikumsdeltagelse.
Men det kræver, at lokalplanen ændres, så der åbnes op for, at der kan være andet end traditionelt erhvervs- og transportvirksomheder på området.
De nye planer og en ny lokalplan var emnet for et borgermøde, som Brøndby Kommune stod for mandag den 9. januar i den hal, som det hele handler om.
Her bød borgmester Kent Max Magelund (S) velkommen, og planchef Ellen Hvidt Thelle gennemgik forslaget til ny lokalplan, ligesom Vagn Kjær-Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget satte ord på planerne for bygningen.

Blandt de største rum
NKT’s tidligere bygning med højspændingslaboratorium (Priorparken 230) har en unik arkitektur og er et af de største åbne rum i Skandinavien.
Med sine 30 meters bredde, 45 meters længde, 16 meter til loftet og sine ni meter høje porte er bygningen velegnet til store produktioner som for eksempel Zulu Awards og Vild med dans.
– Med en bygning af en sådan arkitektonisk og bygningsmæssig kvalitet og størrelse er jeg sikker på, at aktiviteterne, der kan komme her, vil være med til at forandre Priorparken og blive et nyt vartegn for Brøndby Kommune, sagde Kent Magelund.

Erhvervsområde, tak
– Brøndby Kommune arbejder på at omdanne Priorparken og Vibeholm, hvor NKT-bygningen ligger. Vi ønsker, at det bliver omdannet fra et traditionelt erhvervsområde til en moderne erhvervspark med kontorer, moderne produktion, butikker og hotel, men også kultur og idræt. Og der skal stadig være plads til transport- og logistikvirksomheder. Den fulde omdannelse vil kræve en ny S-togstation, og det arbejder kommunen også for. Der er Iige nu ikke pres på for at udvikle Priorparken. Interessen for omdannelse er i Kirkebjerg. Derfor støtter kommunen, at nye aktiviteter kommer ind i Priorparken, sagde formand for Miljø- og teknikudvalget, Vagn Kjær-Hansen.

Eventhal for Vestegnen
Kent Max Magelund kom også ind på de potentielle problemer, som de nye aktiviteter i NKT-bygningen kan medføre:
– Vi skal selvfølgelig løse de udfordringer, som nye muligheder på lang sigt vil give. Her tænker jeg særlig på trafik, og at en udvidelse af tunnelen og Vibeholms Allé på sigt kan være nødvendig.
Under den efterfølgende debat kunne CEO for Litecom, Torben Merrildgaard, fortælle at man i første omgang satser på, at bygningen skal bruges til produktionshus, hvor man kan opbygge sceneopstillinger og lyd og derefter køre dem direkte ud, hvor der skal afholdes koncerter og lignende.
Det næste trin er, at der skal kunne være for eksempel tv-optagelser som Vild med Dans eller koncerter med indbudt publikum.
På længere sigt, når der bliver åbnet for Priorparken og der eventuelt kommer en S-togs station, skal bygningen også kunne fungere som event- og koncerthal for Brøndby og hele Vestegnen.

Høringsperiode i gang
Det nye lokalplanforslag giver også mulighed for at bygge nyt kontorbyggeri på grunden. Et eventuelt nyt byggeri skal udformes, så den bevaringsværdige NKT-bygning stadig kan ses og vil fremstå som et vartegn for hele Priorparken.
Lokalplanforslaget er i høring frem til den 17. februar 2017, hvor man kan komme med kommentarer. Forslaget kan ses på Brøndby Kommunes hjemmeside, hvor man også kan indsende sit høringssvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top