Penge til frivilligt arbejde fordelt
VALLENSBÆK. Social- og Sundhedsudvalget i Vallensbæk har fordelt penge til frivilligt, socialt arbejde. Men der var ikke penge nok

433.128 kr.
Så stort var det beløb, som de frivillige, sociale foreninger i Vallensbæk havde søgt om til at lave frivilligt, socialt arbejde i 2017.
Men da der kun var 213.342 at dele ud, måtte Social- og Sundhedsudvalget, da de fordelte tilskudene den 10. januar, skuffe nogle.
Men der var desværre ingen vej udenom, siger Jytte Bendtsen (K), formand for Social- og Sundhedsudvalget:
– Alle ansøgere levede op til kriterierne, og selvfølgelig ville det have været dejligt, hvis vi kunne give alle støtte. Men puljen er nu engang på omkring 200.000 kr., og jeg synes, vi er lykkedes med at fordele dem til nogle spændende initiativer, som kommer vores egne borgere til gode.
En af de foreninger, der fik markant mindre end de havde håbet på, var Røde Kors i Vallensbæk. Men det kan ifølge Jytte Bendtsen ikke være anderledes:
– Jeg er tilfreds med den måde, vi har fordelt pengene. Social- og sundhedsudvalget har gjort sig umage for at vurdere alle ansøgninger og har fordelt midlerne, så det kommer vores borgere til gode.
Den suverænt største modtager af tilskud til frivilligt, socialt arbejde, er Ælde Sagen i Vallensbæk. Det er fordi, de har meget at tilbyde borgerne, siger Jytte Bendtsen:
– Ældre Sagen har en masse gode initiativer, som bliver brugt flittigt af vores borgere. Det var vigtigt for os, at disse initiativer kan fortsætte fremover.

Vigtig lokal aktør
Carina Kristensen Berth er medlem af Social- og Sundhedsudvalget for Dansk Folkeparti. Hun siger om det fordelte beløb:
– Det ville da være dejligt, hvis alle kunne få alt, hvad de havde ansøgt om, men vi har kun de penge vi har, og derfor bliver man nødt til at prioritere.
Derfor mener hun også, som Jytte Bendtsen, at den rette fordeling har fundet sted:
-Jeg tror samlet set, at vi er meget enige om fordelingen af midlerne, så der er ikke umiddelbart noget jeg ville ændre.
Også Carina Kristensen Berth mener, at Ældre Sagen står for et arbejde, mange har glæde af, og derfor har behov for stor økonomisk støtte:
– Ældre Sagen i Vallensbæk laver en stor lokal indsats, som kommer rigtig mange Vallensbæk-borgere til gode. En del af de andre organisationer, der søger, søger i alle kommuner over alt i landet i håb om at få del i pengene, og det er ikke foreninger, vi i samme udstrækning oplever er lokalt engagerede.

Socialdemokratiet i Vallensbæk har ikke ønsket at svare på Folkebladets spørgsmål i forbindelse med fordelingen af penge til frivilligt, socialt arbejde.

Blandt modtagerne af støtte er: Ældre Sagen (105.000 kr.), Vallensbæk Seniorklub (16.000 kr.), Brohusklubben (3.292 kr.) og Scleroseforeningen (5.000 kr.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top