Volleynederlag til sejrsvante kvinder
161106-Amager-BVK-Alina-klar-til-modtagning.jpg
I weekenden tabte Brøndbys volleykvinder en kamp i Øresundsligaen. Foto: Thomas Guldager
SPORT. I weekenden led Brøndbys volleyballkvinder et sjældent nederlag

I den forgangne weekend tabte Brøndbys Volleybalkvinder til svenske Gislaved.
Det skete, da de i Øresundsligaen led et knebent nederlag på 2-3, med mindst mulig margin i det afgørende 5. sæt.
Dermed fik Brøndby damerne ikke den bedste optakt, inden de, i den kommende weekend, på hjemmebanen i Stadionhal 1, skal forsøge at forsvare deres mesterskab i Nordic Club Championship. Det der til daglig omtales som det nordiske mesterskab for klubhold.

Afgørende kendelse
Alt gik ellers efter planen, da Brøndby i første sæt lagde overbevisende ud med en føring på 8-1 på gode server af Tyler Richardson og Eva Bang.
De gode takter fortsatte og i angrebet var det især Trine Kjelstrup og Alina Sode der udmærkede sig ved begge at præstere fem kills på seks hævninger.
Det store forspring svandt en smule, men det blev alligevel til en overbevisende sætsejr til Brøndby på 25-19.
Gislaved fik betydeligt bedre styr på deres modtagninger i andet sæt, og da Brøndbys effektivitet i angrebet faldt betydeligt, kunne Gislaved tage sættet med 25-21.
Der var således bragt balance i regnskabet og jævnbyrdigheden fortsatte gennem hele tredje sæt, som Brøndby dog vandt knebent 25-23.
I fjerde sæt faldt kvaliteten en del i Brøndbys servemodtagning og endnu mere i angrebet, hvor det blev til ikke færre end fem fejlslag ud af banen og yderligere to angreb der blev snuppet i de svenske blokader. Gislaved holdt deres høje niveau og kunne tage sættet med 25-17.
I femte sæt fulgtes holdene frem til 13-13, og publikum blev præsenteret for volleyball af høj klasse.
Den efterfølgende bold gav anledning til kraftige mishagsytringer fra Brøndbyspillerne. Gislaved havde slået et angreb ud af banen, hvilket også blev vist af begge dommere, men pludselig ændrede 2. dommeren sin kendelse og dømte en Brøndbyspiller i nettet.
En forkert kendelse, og Gislaved fik dermed matchbold og den blev udnyttet til slutciffrene 15-13.

Nyt mesterskab?
I den kommende weekend står meget på spil, når Brøndby fredag på hjemmebane i Nordic Club Championship møder islandske HK.
I tilfælde af sejr i denne kamp, skal de om lørdagen spille semifinale, og om søndagen spilles der bronzekamp kl. 12.00 og finalen, som Brøndby håber at være del af, spilles kl. 14.30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top