Dykning giver børnene ro
Dykning-giver-børnene-ro.jpg
Hver søndag eftermiddag kan børn i alderen 8-13 år dykke i Pilehaveskolens Svømmehal med Vallensbæk Sportsdykkerklub. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Vallensbæk Sportsdykkerklub har startet et hold med snorkel-dykning for børn. Både med og uden diagnoser

– At være nede under vandet giver en ro i sindet og samler tankerne. Og det er der mange børn, både dem, der har udfordringer, og dem, der ikke har udfordringer, som har brug for, fortæller Christian Normand fra Vallensbæk Sportsdykkerklub.
Christian Normands egen datter er en af dem med udfordringer, og han fandt ud af, at dykning gjorde noget godt for hende. Det skulle flere have glæde af, og derfor tog han initiativ til et børnehold med snorkel-dykning.

Øvelser som for andre
Uanset om man har en diagnose som for eksempel ADHD eller ej, så er alle børn i alderen cirka 8-13 år velkomne på holdet.
Nogle af børnene opfører sig helt hjemmevant og får hurtigt iført sig svømmefødder og dykkermaske. Andre er lidt mere forsigtige og vil gerne have mor eller far med i vandet. Og det er helt OK.
Øvelserne er de samme, som man almindeligvis bruger til snorkel-dykning.
– Det er øvelser, som gør, at det er nemmere at komme ned på bunden, så du kan være nede på bunden i længere tid uden at bruge kræfter, forklarer Christian Normand.

Træning giver længde
Der findes en række hjælpemidler, som kan bruges til at træne dykning.
– Blandt andet har vi nogle ringe, som man svømmer igennem. Ved at sætte flere efter hinanden, så bliver børnene og de voksne trænet til, at de kan svømme længere og længere, siger Christian Normand.
Selv om nogle børn med diagnoser eller andre udfordringer kan have svært ved at få venner og agere i sociale sammenhænge, så gør Christian Normand meget ud af, at alle træner sammen.
– Nogle kommer hver gang. Andre kommer når de har overskud til det. Det vigtige er, at de har det sjovt og har det sjovt med hinanden, siger Christian Normand.

Hvis dit barn er interesseret i at gå på holdet, så kontakt Christian Normand på tlf: 5376 2125 eller chrnor29@gmail.com.
På www.vallensbaek.dk/dykning kan du se en video om snorkeldykkerholdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top