En langsigtet plan tager tid
birkely_02-002.jpg
For en måned siden så det sådan ud i Birkely. Snart bliver Byggeren taget i brug. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. For en måned siden blev institutionen Birkely ramt af en vandskade. Dansk Folkeparti mener forældrene skal have besked om de langsigtede planer. Borgmesteren siger, det nok skal komme

Den 7. januar blev institutionen Birkely ramt af så voldsom en vandskade, at det nu står klart, at institutionen ikke er til at redde.
Derfor er der blevet arbejdet på en midlertidig løsning, der betyder, at børnene i første omgang er rykket til den nærliggende institution Regnbuen.
Men snart skal de rykke videre til juniorklubben, Byggeren, der netop nu er ved at blive gjort i stand til at fungere som børneinstitution.
En løsning, der efter planen skal sikre børnene i Birkely en løsning de to næste år.

Bedre kommunikation
Selvom der således umiddelbart er skabt ro i sagen, så er Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti ikke tilfreds med forløbet:
– Jeg synes, kommunikationen har været mærkelig i denne sag. Forældre og personale har fået besked om den midlertidige løsning via medierne, og det er altså ikke godt nok.
Hertil kommer, ifølge Kenneth Kristensen Berth, at Henrik Rasmussen (K), borgmester, skylder børnene og forældrene et klart svar på, hvad der skal ske på længere sigt:
– Det eneste, borgmesteren har sagt, er, at pladserne i Nord skal sikres. Men det virker altså som om, at den endelig beslutning først skal træffes efter kommunalvalget, så forældrene og dermed vælgerne ikke bliver forstyrret unødvendigt.
Kenneth Kristensen Berth frygter, at en af de løsninger, der bliver overvejet, er at bygge til en af de eksisterende institutioner i området. En løsning, der dog ikke er brugbar:
– Institutionen bør bygges op igen som selvstændig institution. Punktum. Men jeg frygter, at man vil udvide en af de andre institutioner. Det er dog ikke en god løsning. For man vil på denne måde ikke kunne bibeholde noget af det, der kendetegner Birkely, for eksempel at det er en integreret institution.

Det tager tid
Det forløb, Kenneth Kristensen Berth ridser op, kan Henrik Rasmussen imidlertid ikke genkende:
– Vi er i fuld gang med at tackle en nødsituation. Det, jeg har sagt i den forbindelse, er, at vi vil bibeholde pladserne i Nord. Men det er altså for tidligt at sige, hvordan vi bedst gør det.
I det hele taget mener Henrik Rasmussen, at det er vigtigt at gøre forarbejdet grundigt, inden der bliver meldt en permanent løsning ud:
– Vi arbejder på at finde ud af, hvad der skal ske på længere sigt. En af de ting, vi skal tænke ind, er de trafikale problemer, der er i området i forbindelse med hente-bringe.
Dermed mener Henrik Rasmussen også, Kenneth Kristensen Berth er for hurtig med sin kritik:
-Vi gør tingene i den rigtige rækkefølge, og lige nu koncentrerer vi os altså om den midlertidige løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top