Politiker i dobbelt forstand
BRØNDBY/GLOSTRUP. Piet Papageorge (V) deltog i sidste uge som ungdomspolitiker i skolevalg. Men er også medlem af kommunalbestyrelsen i Glostrup. Dermed er han ung og voksen i politik på samme tid

Da der i sidste uge var valgdebat på Brøndbyvester Skole i forbindelse med årets skolevalg, var Piet Papageorge Venstre Ungdoms repræsentant.
Fordi han er ung og næstformand for Venstres Ungdom på Vestegnen.
Men Piet Papageorge på 23 er mere end det. For han er også medlem af kommunalbestyrelsen i Glostrup for Venstre, hvor han tilmed er udvalgsformand.
Dermed er Piet Papa­george på én og samme tid ung og voksen i politik.
En dobbeltrolle han godt kan lide:
– Det er interessant. For jeg kan bidrage med noget begge veje. Når jeg er til møde i kommunalbestyrelsen, bliver jeg anset for ung, mens jeg i Venstre Ungsom bliver anset for gammel og systemets mand. Men jeg kan se tingene fra to sider.
Det med at tage udgangspunkt i sammenhængen er i det hele taget, mener Piet Papageorge, noget ungdoms­politikere er gode til:
– Vi unge politikere har nok lettere ved at bringe den politiske debat i øjenhøjde. Vi er bedre til at tilpasse budskabet, når vi taler. Fordi vi kommer ud til alt mellem skoleelever og Christiansborg-politikere

Frihedstrangen
Sammen med Piet Papageorge deltog ungdomspolitikere fra blandt andet Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Dansk Folkeparti Ungdom også i valgmødet på Brøndbyvester Skole.
Men selvom hele det politiske landskab således var repræsenteret, var tonen god, siger Piet Papageorge:
– Der var en sober debat, og der var ikke voldsommere beskyldningerne end man kan forvente, når vi har forskellige holdninger. Og spørgsmålene fra salen var gode.
Sammen med repræsentanten fra Liberal Alliance Ungdom udgjorde Piet Papageorge den liberale fløj i debatten, og han fornemmede under debatten, men også mere generelt, at mange unge er liberale:
– Det virker til, at ungdommen er liberal. Måske bliver Liberal Alliance størst i år, men sidste år var det Venstre. Men det tyder altså på, at de unge er liberale.
En tro på liberalisme, der ikke, siger Piet Papageorge, skal forveksles med egoisme og selvtilstrækkelighed:
– Jeg tror egentlig ikke, unge er egoistiske. De er nærmere blevet frihedsorienteret og vil blot gerne beholde friheden og ikke finde sig i, at staten blander sig i alt muligt, for eksempel hvor lang tid de skal gå i skole.

Udfordrer moderpartiet
På valgmødet på Brøndbyvester Skole slog Piet Papa­george til lyd for en af Venstre Ungdoms mærkesager, aktiv dødshjælp:
– Det er en sag, der fylder meget i Venstre Ungdom. Vi mener simplethen ikke, det kan være rigtigt, at man ikke selv kan bestemme, om man vil have en værdig død. Der er naturligvis nogle praktiske udfordringer, for eksempel i forhold til lægeløftet. Men det kan man finde en løsning på.
Dermed er aktiv dødshjælp et eksempel på, siger Piet Papageorge, at de politiske ungdomspartier nogle gange kan udfordre moderpartierne:
– Det er punkt, hvor vi adskiller os fra moderpartier. På de måde går vi på nogle områder længere og kan på den måde udfordre.

Valgresultatet i Vallensbæk. Grafik: skolevalg.dk

Valgresultatet i Glostrup. Grafik: skolevalg.dk

Valgresultatet i Brøndby. Grafik: skolevalg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top