Processen er vigtigst
BVskole.jpg
Der var torsdag kø ved stemmeurnerne på Brøndbyvester Skole. Foto: Brøndbyvester Skole
BRØNDBY. Opbakningen til de forskellige partier varierede fra skole til skole i Folkebladets område. Men på Brøndbyvester var der en klar vinder, Liberal Alliance

Hvad man kan lede ud af resultatet fra torsdagens Skolevalg afhænger af øjnene, der ser.
Og hvad det er, øjnene vil se.
Ser man på det samlede resultat for Brøndby Kommune, har blå blok fået 58 procent af stemmerne, mens rød blok har fået 42 procent af stemmerne.
Men ser man på tallene for de forskellige skoler i kommunen, er der stor forskel fra skole til skole. For eksempel har Enhedslisten fået 45 procent af stemmerne, mens Liberal Alliance har fået knap fire procent.
Stiller man i stedet skarp på Brøndbyvester Skole, er billedet et ganske andet. For her fik Enhedslisten blot syv procent af stemmerne, mens Liberal Alliance fik 35 procent.
Ifølge Mattias Tesfaye (S), der overværende debatten på Brøndbyvester Skole viser det en tydelige tendens:
– Jeg tror ikke, det er sådan, at de unge i Stranden er mere røde end dem i Brøndbyvester. Liberal Alliance havde sendt en ung gut, der virkelig nåede ud over rammen, og det viser sig nu i vælgertilslutningen.
Dermed skal man ikke lægge så meget i tallene, men mere forsøge at forstå tendensen, mener Mattias Tesfaye:
– Han var god og direkte, og var et godt bevis på, at partierne skal tænke over, hvem de sender, og så viser det også at de unge faktisk lytter til, hvad der bliver sagt og stemmer efter det. Det er jo godt.

Sover trygt
Hos Kent Max Magelund (S), borgmester i Brøndby, skaber Liberal Alliances store succes heller ikke umiddelbar ængstelse:
– Jeg synes sådan set, det er naturligt, at Liberal Alliance har fat i de unge. Men jeg er sikker på, det vil ændre sig, når de bliver ældre.
Derfor mener Kent Max Magelund, der også overværede debatten på Brøndbyvester skole, også, at processen er vigtigere end resultatet:
– Resultatet er ikke det afgørende. Det er vigtigere at de unge har været en del af processen og har fået stemt. Det kan Skolevalg forhåbentlig være med til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top