Tak til Sofarækken
Af Martin Peter Stolarczyk Jensen Christiansvej 11, 2. th 2600 Glostrup ”Sofarækken” har sans for at skabe et engagerende samlingspunkt i kommunen, senest med visning den italienske dokumentarfilm Al magt til folket? og efterfølgende livetransmission fra Christiansborg, hvor folketingspolitikere, ungdomspolitikere og andre kloge mennesker debatterede, hvordan vi passer på vores demokrati. Som en del af […]

Af
Martin Peter Stolarczyk Jensen
Christiansvej 11, 2. th
2600 Glostrup

”Sofarækken” har sans for at skabe et engagerende samlingspunkt i kommunen, senest med visning den italienske dokumentarfilm Al magt til folket? og efterfølgende livetransmission fra Christiansborg, hvor folketingspolitikere, ungdomspolitikere og andre kloge mennesker debatterede, hvordan vi passer på vores demokrati.
Som en del af Doxbio fik man mulighed for at deltage aktivt ved at stille spørgsmål, enten via Twitter eller SMS. Filmen blev vist samtidig i ca. 40 biografer landet rundt. På den måde fik man som publikum en ekstra oplevelse, og man kunne se på aftenens fremmøde at det bestemt havde vagt interesse.
Filmen i sig selv var også aktuel. Hvis ikke Italiens Berlusconi og Englands Brexit har vakt denne undren: hvad sker der med demokratiet? så må man sige, at det har valget af USA’s præsident.
Aftenens film satte fokus på den kendsgerning, at vi står overfor store udfordringer, hvis demokratiet skal bevares og samtidig fornyes. Hvordan får vi styr på den stigende extremisme, og utilfredshed blandt befolkningen over for korruption og den kløft de føler mellem dem selv og de folkevalgte.
Er direkte demokrati, eller e-demokratiet som filmen viser et eksempel på, en mulighed? Eller er det for meget af det gode?
I denne tid med sociale medier, hvor alternative fakta og falske nyheder begynder at spille en større rolle for folks holdninger, og hvor det er svært at have en saglig debat, uden at ende ud i personangreb. Hvor politikere angriber medierne, som er dem som skal holde dem i skak, så folket mister tiltroen til dem.
Vi er jo nød til at have det samme udgangspunkt, virkeligheden, hvis vi skal løse de udfordringer vi står overfor.
Snakken gik lystigt på vej ud af Glostrup Bio. Hvordan giver vi hinanden medansvar og indflydelse og glæde ved demokratiet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top