Debat om lægemangel
HELE OMRÅDET. Torsdag var der møde på Gildhøjhjemmet om lægemangel på Vestegnen

På under tre år er antallet af alment praktiserende læger, der har lukket for tilgang af patienter steget fra cirka 38 procent til cirka 59 procent på landsplan.
I Region Hovedstaden har 61 procent af lægerne lukket for tilgang af nye patienter, og i Glostrup, Ishøj og Vallensbæk er der slet ingen ledige læger. Det viser en analyse fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO) fra december 2016.
For at sætte fokus på emnet, havde Omegnskommunernes Samarbejde (OS) torsdag inviteret til møde om emnet på Gildhøjhjemmet i Brøndby.
Niels Peter Møller, direktør i Social- og Sundhedsforvaltningen i Brøndby, var ordstyrer på mødet, og ifølge ham, var det en bred skare af interessenter på området, der var dukket op for at tale om emnet:
– Cirka 50 repræsentanter fra de fleste af kommunerne i OS mødtes for at drøfte den fremtidige lægedækning i området. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Folketingets Social- og Ældreudvalg Liselott Blixt og Formand for PLO Karin Zimmer var mødt op og gav hver deres bud på løsningen af de udfordringer, som nogle kommuner i OS er udsat for.
Et vigtigt emne er i den forbindelse, siger Niels Peter Møller, en netop udkommet rapport:
Det blev drøftet, om nogle af de anbefalinger som Regeringens Lægedækningsudvalg har fremsat i den for nyligt udgivne rapport, vil kunne medvirke til løsningen af lægemanglen i specielt de udsatte områder.
Og så er en række initiativer i spil som løsning på problemerne, siger Niels Peter Møller:
– Region Hovedstaden har netop besluttet at tildele flere af de berørte kommuner yderligere kapaciteter – dvs mulighed for, at flere læger kan drive praksis i området. Imidlertid er tendensen, at lægerne ikke er interesseret i at drive praksis i disse områder, hvorfor det er tvivlsomt om disse nye kapaciteter kommer området til gode. Derfor afventes yderligere initiativer – herunder muligheden for, at læger kan honoreres bedre i udkantsområder og i udsatte områder – lige som regionens mulighed for at drive klinikker forventes at blive forbedret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top