Hjemmesygepleje uden for hjemmet
sygepleje2.jpg
Jytte Nielsen var første borger i stolen i den nye sygeplejeklinik. Hun bor selv på Ældrecenter Dalvangen, hvor der er sygeplejersker ansat, så hun har ikke brug for klinikken. Hun ville dog gerne se lokalet, da hun selv i mange år arbejdede i de tidligere dommerkontorer. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Glostrup fik i sidste uge en sygeplejklinik, hvor borgere kan komme og få den hjælp, de ellers skulle have haft af hjemmesygeplejen. Det er dog stadig valgfrit, om man vil benytte tilbuddet

I et lokale i kommunens bygning på Dommervangen er der blevet indrettet en ny sygeplejeklinik. Her kan borgere komme og få hjælp til alt det, som hjemmesygeplejen normalt skal tage sig af i borgerens eget hjem.
– Det giver borgerne andre muligheder. De skal ikke længere stille deres hjem til rådighed for at få udført sygepleje og behandling. De kan komme i nogle rammer, som til fulde opfylder alle krav, der nu engang er til at udføre en optimal behandling og sygepleje, sagde Maybrith Gronemann, der er rehabiliteringschef i Glostrup Kommune.
Det var borgmester John Engelhardt, der indviede klinikken. Han lagde også vægt på de bedre arbejdsforhold, der er på en klinik fremfor i folks egne stuer.
– Klinikken tilbyder nogle fysiske forhold, som gør, at sygeplejerskernes behandlingsmuligheder bliver bedre. Det sker for eksempel, når de skal pleje et sår hos en diabetespatient, eller når der skal foretages en øreskylning. Samtidig har vi i klinikken langt bedre hygiejneforhold. Det har også stor betydning for de sygeplejeydelser, vi leverer, sagde han.
En af de sygeplejersker, der skal arbejde på klinikken er Yosra Hassan. Hun er glad for de nye muligheder.
– Vi har glædet os meget til at borgerne kommer til os. At vi får bedre arbejdsforhold og bedre hygiejne, sagde hun og nævnte blandt andet bedre arbejdsstillinger og hjælp til tunge løft, så sygeplejerskerne ikke bliver nedslidte.

Et tilbud
Sygeplejeklinikken er et frivilligt tilbud til borgerne, der stadig selv kan vælge, om de vil hen på klinikken eller have plejen hjemme.
– Med en sygeplejeklinik får vi mulighed for at give borgerne et både bedre og et mere fleksibelt tilbud. Mere fleksibelt, fordi borgerne får mulighed for at booke et tidspunkt på klinikken, som passer ind i deres dagligdag, for eksempel når de er på vej hjem fra arbejde. Det betyder, at de ikke skal sidde derhjemme og vente på, at hjemmesygeplejen kommer, men også kan leve et mere aktivt liv, sagde John Engelhardt.
Sygeplejeklinikken har kostet 400.000 kroner at indrette. Pengene kommer fra den såkaldte værdighedsmilliard, der blev aftalt som en del af finansloven for 2016. Der er ikke yderligere driftsudgifter til klinikken, da den ligger i et lokale, der i forvejen var kommunalt ejet og den behandling der foregår, var noget, der ellers skulle foregå i borgernes hjem.
Klinikken ligger på Dommervangen 4, lige ved siden af Østervangkirken. Den gratis servicebus stopper lige ved siden af, så det er gratis at komme til og fra klinikken fra de fleste steder i Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top